Feminismi tõeline hind: mehed eeldavad, et naised maksavad kohtingu eest

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paistab, et rüütellikkus on surnud tänu suurenevale majanduslikule survele ja võrdsusele töökohtades, sest mehed keelduvad üha enam tasumast tervet esimese kohtingu arvet.

Hiljuti avaldatud uuring näitas, et suurem osa meestest paluks esimesel kohtingul oma kaaslasel arve tasumisel rahakotti paotada: 51 protsenti meestest arvas, et kohtinguarve tuleks pooleks teha, kirjutab Daily Mail.

Vaid üks kolmandik vastanutest ütles, et nemad maksaksid siiski ise esimese kohtingu eest. Üks viiendik meestest pidas loomulikuks seda, et nad maksavad mõne õhtu osa eest, näiteks baaris ostetavate jookide eest, kuid kindlasti poleks nad nõus tasuma terve õhtu arvet.

Ja viis protsenti tunnistas, et nemad oleksid õnnelikud, kui rollid vahetuksid ning naine tasuks kogu arve ise.

Põhjustest nimetati majanduslikku survet ja paljud ütlesid, et nende arvates on ebaõiglane ning natukene isegi piinlik, kui mees peab terve kohtingu eest maksma.

Kui tegemist oleks ebaõnnestunud kohtinguga, siis koguni 91 protsenti meestest eelistaks arve pooleks teha ja õhtu varakult lõpetada, et raha säästa.

Uuringu läbiviija sõnul pole tänapäeval meestel enam nii palju raha kui varem ja seetõttu tahavad nad hoida oma rahaasju kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles