Pepita – peen moeprintsess

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virge Viertek/Hooaeg

Aegumatu ja stiilne pepitaruut on alati kuulunud moe lemmiklaste sekka ja peente leedide garderoobi. See dünaamiline muster justkui elaks kangal ja see muudab ta teiste klassikute seas kõige põnevamaks.

Mustri ingliskeelne nimetus tähendab otsetõlkes «koerahamba ruut». See nimi pole juhus, vaid peidab enda taga aastasadade vanust ajalugu, mis ulatub tagasi koguni 12. sajandi arhitektuuri. Sel ajal kasutati sedasama mustrit ehitiste dekoreerimisel. Usutavasti tutvustasid seda koera hammast meenutavat teravatipulist disaini algselt idast pärit ristirüütlid.

Läbi aegade populaarseks jäänud kahevärviline tekstiilimuster on klassikaliselt must-valge, kuid tänapäeval näeb ka teisi variatsioone, moepildis kohtab isegi suisa pööraseid kontraste. Kui vanasti lasti peenel pepital pea alati ainsa mustrina esineda, siis nüüd on stiililemmikuks hoopis mustrite uljas kombineerimine – võid südamerahus kõrvutada koerahammast triibu, ruudu ja ornamentidega ning üleni kirjatuna kodust välja minna.

Pepita on muster, mis püüab pilke, paljud moeloojad on tänavu sügisel just sellele põnevale, samas klassikalisele kirjale oma südame kinkinud. Pepita lisab alati pilkupüüdvust ja võimendab elegantsi, olenemata sellest, kas see muster ilutseb jakil, kleidil, seelikul, sukapaaril või isegi vaid taskurätil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles