Mustad nõud ja lahutused ehk kodutööd ajavad lahku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kodutööd meeldivad vähestele. Seda eriti siis, kui elad inimesega, kes on lohakas ja hoolimatu.

Ettevõtte Vileda tellimusel teostatud uuring Ühendkuningriikides näitas, et 30 protsenti lahutustest on põhjustatud ebavõrdsest kodutööde jaotusest. 40 protsendi lahutuste põhjuseks nimetati truudusetust ja lahku kasvamine järgnes sellele 35 protsendiga, vahendab Daily Mail.

Kas tõesti võivad kodutööd suhteid rikkuda? Uuringu juht Lindsey Taylor selgitas tulemusi sellega, et kuigi igapäevaselt tunduvad kodutööd triviaalsed, siis pideva probleemina kasvab vastumeelsus partneri suhtes nii suureks, et põhjustab omakorda teisi probleeme.

Kõige enam probleeme tekitavat see, kui partner jätab asju ripakile (26 protsenti) ja ei panusta kodutöödel (26 protsenti). Veel nimetati probleeme tekitavate tegevuste seas ära nõude pesemata jätmist ning mustade riiete ripakile jätmist.

22 protsenti lahutanud paaridest avaldas ka, et neil on piinlik tunnistada, et lahkumineku põhjustas nii tühine asi. 55 protsenti küsitletutest julges ka väita, et tegelikult oleks saanud abielu veel päästa, kui mõlemad oleksid rohkem vaeva näinud, et erimeelsusi lahendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles