Tahate kokku kolida? Mõelge veidi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kallimaga kokku kolimine on suur samm. Suurem pühendumine ja kaaslase ootused lisavad aga suhtele pinget.

Kui tahad oma kodu armastatuga jagada, siis tasub see otsus hoolikalt läbi mõelda, kirjutab Huff Post. Selleks, et endas täiesti kindel olla, küsi endalt järgnevaid küsimusi.

1. Kas ma tõesti tahan kõike seda teha?

Enne, kui hakkad asju kokku pakkima, mõtle hoolikalt järele, kas see on ikkagi see, mida sa tegelikult teha tahad. Pole hullu, kui kardad, sest suured muutused võivad endaga kaasa tuua ka suuremaid vigu. Kui tunned, et otsust on tulenenud survest või kui sa ei näe, et oleksid selle inimesega koos ka viie aasta pärast, siis räägi kohe. Probleeme on palju lihtsam ära hoida kui lahendada.

2. Kas me liigume edasi?

Sageli lähevad paarid pärast kokkukolimist lahku just seetõttu, et neil on suhte tulevikust erinevad arusaamad. Koos elamine on küll tore, kuid see on ka heaks vabanduseks, et mitte suhtega tõsisemalt edasi minna. Pikaajaline kooselu ilma abielu ja lasteta on otse loomulikult normaalne, kuid seda peavad soovima mõlemad, mitte vaid üks partneritest.

3. Kas meil on koos lõbus?

Kas su partner on ühtlasi sulle ka hea sõber, kellega koosolemist sa tõeliselt naudid? Vastasel juhul ei ole sa kokkukolimiseks valmis.

4. Kas meie elustiilid ühtivad?

Erinevused, mis ei tule esile siis, kui te veel koos ei ela, hakkavad ühe katuse all elades rohkem tähelepanu nõudma. Erinevad elustiilid ei pea tähendama seda, et te koos ei saa elada, sel juhul on oluline, et te oskaksite jõuda kompromissile. Eriarvamused peaksite aga lahendama enne kokku kolimist.

5. Kas see on meile mõlemale majanduslikult hea lahendus?

Kokku ei tohiks kolida ainult raha säästime eesmärgil, kuid seda ei tohiks teha ka siis, kui on teada, et raha võib tekitada probleeme. Kui teil on väga erinevad sissetulekud ja ühel partneritest võib tekkida probleeme oma arvete maksmisel, siis tasub otsus ümber hinnata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles