Traditsioonilised perenaiseoskused on naiste seas hääbumas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moodsatel emadel ei ole aega, et õppida õmblema ja küpsetama. Uuring kinnitab, et miljonitel emadel on probleeme selliste majapidamistöödega, millega meie emad said hakkama mängleva kergusega.

Briti uuring tegi kindlaks, milliseid koduperenaiste töid tänapäeva noored emad võrreldes keskealiste emadega enam ei oska. Nimekirja jõudsid muuseas kudumine, kookide küpsetamine, moosi tegemine ja riiete parajaks tegemine, vahendab Daily Mail.

Uuringust selgus, et enamik tänapäeva emasid sooviks omale samasuguseid oskusi nagu oli nende vanematel, kuid neil ei ole õppimiseks ei aega ega ka piisavalt kannatust. Tänapäeva naistel on ka palju teisi kohustusi võrreldes 40 aasta taguse ajaga, mistõttu neil ongi raskusi igapäevaste koduperenaiseülesannete täitmisel. Siiski ei ole huvi ja soov neid asju osata täiesti kadunud ning on naisi, kes võtavad eraldi aega, et majapidamistöid õppida, kas siis elu lihtsustamiseks või hobi eesmärgil.

Uuringust tuli näiteks välja, et noorte emade seas ei oska üheksa naist kümnest särki tärgeldada. Enam kui pool naistest saab vaevu hakkama, et lapse lasteaiariietele nimesilti õmmelda.

Ilmnes, et enam kui kolmandik naisi häbeneb seda, et ei oska tüüpilisi koduperenaise töid. Kaks kolmandikku naistest plaanib oma oskusi lastele edasi pärandada, kuid üks viiendik avaldas arvamust, et tänapäeval ei ole naistel selliseid oskusi enam vajagi.

Hea lugeja, mida arvad Sina? Kas ka Eesti naiste majapidamisoskused on hääbumas? Kas Sina saad lapsele jõulukostüümi õmblemise ja leiva küpsetamisega ise hakkama?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles