Asjad, mida lapsevanemad kahetsevad kõige rohkem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaema lapselastega. Pilt on illustratiivne.
Vanaema lapselastega. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Lapsed kasvavad uskumatult kiiresti suureks ja hinnaline koosveedetud aeg säilib vaid mälestustes. Tahes-tahtmata võivad vanemad hiljem kahetseda, et midagi sai tehtud valesti või midagi liiga vähe. Briti uuring tegi selgeks, et täiskasvanud laste vanemad kahetsevad nii mõndagi.

Küsitlusele vastas 2000 lapsevanemat ja sellest ilmnes, et kõige enam jäi vanemate südamele liigne töötamine ja mõttetute asjade pärast muretsemine, vahendab Daily Mail. Palju kahetseti ka seda, et lastega mängiti liiga vähe, neist tehti liiga vähe pilte, perepuhkusi nappis ja lapsi õpetati liiga hilja ujuma.

Seitse lapsevanemat kümnest tunnistas, et võttis oma järglase lapseiga iseenesestmõistetavana. Kaks kolmandikku ütles, et seda on lihtne unustada, et lapsed kasvavad nii kiiresti.

Uurijad leidsid, et enam kui kolmveerand vanematest kahetses vähemalt ühe asja tegemist või tegemata jätmist ja kaks kolmandikku vanematest tunnistas, et kui see oleks võimalik, siis nad elaks lapse arenguperioodi uuesti läbi ja käituks teisiti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles