Uuring: õnneliku abielu saladuseks võib olla tülitsemine

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled siiani olnud armas, andestav ja positiivselt häälestatud naine, oled sa valesid omadusi rõhutanud.

Florida ülikoolis tehtud uuring näitas, et abielud on õnnelikumad ja kestavad kauem siis, kui paar omavahel tülitseb. Kui väljendad viha ja vaidled pidevalt oma abikaasaga, mõjub see paremini, kui üksinda jõudmine arusaamisele, et mõistlik on unustada ja andestada, kirjutab TheStir.

Kui senini olid arvamusel, et kui miski sind häirib, siis parem vaiki, oled asjadest valesti aru saanud. On paras aeg karjuda ja kõik enda seest välja lasta.

Teadlane James McNulty ütles, et ajutiste vaidluste esinemine on normaalne ja tervislik. Kui asjale kaasneb karjumine, ustega lõhkumine, siis ei tasu ka muret tunda.

Kui sa vaikid, siis su partner ei saagi teada, mis sind tema juures häirib ja ta jätkab sama vea tegemist.

See kehtib nii suurte kui väikeste asjade puhul – kui oled vihane seetõttu, et ta paneb nõudepesumasinasse pidevalt nõusid, mis on toiduga koos ja sina pead seda tühjendades toidujäänuseid nõudelt lahti kraapima, peaksid midagi ütlema.

Ära ürita positiivselt mõelda ja enesele meelde tuletada, et oled tegelikult õnnelik. Tunne viha, ole vihane, väljenda seda – sel viisil saate selle unustada ja edasi liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles