Kalev Vapper: naine ei ole jalgratas, et sa vahetad ta välja, kui ta sind enam edasi ei tõmba

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vapper
Kalev Vapper Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Kui su kooselus pole enam särtsu ja sära ning pigem on see tunne, et lähen õhtul hoopis sõpradega kuskile, tuleb elus mingi muutus teha,» ütleb Kalev Vapper, kunagine tuntud teleajakirjanik ja purjetaja, hilisem edukas veiniärimees ja koolitaja, praegu majandusministeeriumi pressinõunik.

Neliteist viimast aastat on Kalev (59) ja Katrin (42) veetnud oma suved Pärnumaal Paatsalus - sama kaua on nad ka abielus, kirjutab Õhtuleht.

«Selle ajaga pole minu õnn kübegi vähenenud ja ma loodan, et ka Katrini oma mitte,» ütleb muidu naerusuine Kalev hästi mõtlikult.

Kalev Vapper leiab, et oma tulevase partneriga kohtumist ei saa ette planeerida ning leiab, et see on suur õnn, kui inimene leiab kellegi, kellega ta sobib ja klapib ning kellega tal on hea olla.

«Mõistagi kohanetakse ning mõni nurk saab maha lihvitud ja ideaalne on see, kui inimesed teineteist täiendavad,» lisas ta.

«Naine ei ole auto või jalgratas ega ka puri, et sa vahetad ta välja, kui ta sind enam edasi ei tõmba – kõik sõltub tõmbest, sobivusest,» leidis ta ja lisas, et kui sul on inimesega hea koos olla, on kõik muu teisejärguline ja kui sa seda ei tunne, pole mõtet vinduda.

«Olen lohutanud neljakümneseid mehi, kes räägivad, et elu on täitsa mõttetu, et enam midagi ilusat ees ei ole - ma ütlen, et see läheb mõne aastaga üle ja pärast on jälle väga tore olla,» rääkis Kalev Vapper keskeakriisis vaevlevatest meestest.

«Elu ei lõpe neljakümnenda eluaastaga,» rõhutab järgmisel suvel kuuekümnendat sünnipäeva tähistav Kalev. «Vastupidi, kui su tervis on korras ja meel positiivne, võid rahumeeli sama kaua veel elada».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles