Kuidas suhet värskendada ehk õnne viis saladust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika staarpsühholoog Terri L. Orbuch avaldab viis saladust, kuidas oma suhet värskendada.

Tuntud suheteekspert leidis pärast 25 aastat kestnud uuringut, et on olemas viis õnne saladust, vahendab Ehe.de.

1. Mida väiksemad ootused, seda õnnelikum inimene

Õnnelikud paarid teavad tegelikult, mis tema partneri õnnelikuks teeb. Kui ootused on aga liiga kõrged, on pettumus kerge tulema. See tekitab omakorda pingeid ja lõpuks võib see suhtele isegi plahvatuslikult mõjuda ning õnne hävitada.

2. Emotsionaalne ja instrumentaalne toetus

Inimesed otsivad turvalisust, armastust ja toetust. Naised otsivad rohkem emotsionaalset tuge ja mehed instrumentaalset tuge – otsest, käegakatsutavat abi. Turvatunne on suhtes õnne alus. Need paarid, kes üksteist toetavad, on õnnelikumad.

3. Igapäevased mõttevahetused

Õnnelikud paarid räägivad kõikvõimalikel teemadel: lastest, tööst, kodust jne. Isiklike küsimuste arutamine ja teise inimese ärakuulamine mõjuvad suhtele kui sõõm värsket õhku.

Ettevaatust! Mehed ei soovi suhteteemasid väga tihti arutada.

4. Elukorralduse muudatused

Suhe võib muutuda argipäeval igavaks. Kuid see on täiesti normaalne! Kirglik ja romantiline armastus võib küll aja jooksul lahtuda, kuid lähedustunne ja sõprus seevastu kasvavad.

Üllata oma partnerit mõnede käsitsi kirjutatud kinkekaardiga – näiteks õhtusöök restorani või päikeseloojangu vaatamine mere ääres. Oma armastuse väljendamiseks on väga palju võimalusi.

5. Vabane sellest, mis midagi juurde ei anna

Kohtle oma partnerit õrnalt. Pidevad vaidlused ja halb kommunikatsioon rikuvad usalduse ja lugupidamatu käitumine ei vii kuhugi. Keskenduge mõlemad positiivsetele asjudele.

Muide haigused, tragöödiad või pankrot ei ole peamised konflikti põhjused. Ka tüdimus või see, kui sa oma partnerit ära ei kuula, võib suhtele saatuslikuks saada.
Käitu vastavalt vanasõnale - rääkimine hõbe, vaikimine kuld.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles