Nõuandeid, kuidas end kuumal päeval jahutada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VANDERLEI ALMEIDA/AFP

Alguses soovid, et tuleks vaid päikesepaisteline ilm, kuid hiljem mõtled ümber – siis kui kuumus juba väljakannatamatuks muutub. Kuidas jääda ellu kõrvetavalt kuumal päeval?

Kuigi sa ilmselt juba tead, et kuumal päeval tuleb palju vedelikku tarbida, siis tuleb see igaks juhuks ikkagi üle korrata, vahendab Azteka.ch.

Keha kaotab kuumuse käes palju vedelikku, seega tuleks juua vett magustamata puuviljamahla või teed. Vesi aitab reguleerida keha temperatuuri, transpordib rakkudesse hapniku, hoiab naha niisutatuna ja aitab kehast mürkaineid välja viia.

Otsi lõunasöögiks varjuline koht, ära lase päikesel lagipähe paista.

Konditsioneeritud ruumis tasub ettevaatlik olla, sest võid külmetuda.

Väldi rasvaseid ja raskesti seeditavate toitude söömist ning suuri toidukoguseid. Söö puu-või köögivilju, salateid või kala.

Melonid, kurgid ja tomatid aitavad vedeliku ja mineraalide kadu tasakaalustada.

Jälgi oma riietust – ära pane selga liiga liibuvaid riideid. Vali heledamat tooni riided, sest need peegeldavad päikesevalgust ja ei kuumene päikese käes nii kiiresti.

Kanna kübarat või mütsi, et juukseid ja peanahka päikese eest kaitsta.

Kreemita nahka päikesekaitsetoodetega.

Tee sporti õhtul, siis on jahedam.

Lase magamistoas rulood alla või tõmba kardinad akendele ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles