USA koolides viiendates klassides õppivate laste toidueelistusi kaardistanud teadlased nägid, kui palju mõjutab laste eelistusi see, kas neid kaasatakse toidu valmistamisse või mitte.
Kokakunstiga tegelemine õpetab lapsi puu- ja köögivilju armastama
Iga päev või paar korda nädalas köögis abiks olnud lapsed armastasid rohkem puu- ja juurvilju süüa ning mõistsid paremini tervisliku toitumise olulisust, kirjutab teadus.err.ee.
Lapsed, kes on õppinud koos vanematega valima tooteid ja valmistama toiduainetest roogasid, teevad ka iseseisvalt tervislikumaid toiduvalikuid.
Uuringu tulemused näitasid, et köögis kaasatud lapsed armastasid rohkem puuvilju ning sõid 10 protsenti rohkem köögivilju.
Lapsi saab väga tõhusalt kaasata erinevate lihtsate kuid tervislike toitude valmistamisesse ning puu- ja köögivilju ei pea sööma ainult värskelt või keedetud kujul, neid saab märkamatult lisada mitmesugustesse roogadesse: puuviljakokteilidesse, piima-mahlajookidesse, pirukatesse, kookidesse, lahtistesse pirukatesse, köögiviljadega pitsadesse.