Seitse kingitust universumilt, mille kõik saavad

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elu pole helde ja me ei saa alati seda, mida soovime. Kuid kõik inimesed saavad elu jooksul seitse kindlat hetke, mis muudavad elu kurssi siis, kui seda kõige vähem oodatakse.

Need hetked võivad märkamatult mööduda, need pole midagi sellist, milles saaksid ennast süüdistada. Need hetked tulevad varem või hiljem su teele ja oluline on neid mitte mööda lasta ilma tähistamata, kirjutab Oprah.com.

1. Sa võidad (pingutamata).

Sõber on su nime kirja pannud mõnda raadiomängu, sulle helistatakse, küsitakse üks küsimus ja sa oskad sellele vastata. Järgmine hetk kisab saatejuht eetrisse, et oled võitnud kalli kingituse. Või oled ostutšekile oma nime kirjutanud, selle loosikasti pannud ja võitjaks osutunud.

See tunne pole sama, mis lotovõit. See on pingutamata saadud võit, mille tahtmises sa ei pruugi kindelgi olla, kuid mis täidab su suure ja järjest kasvava rõõmuga.

2. Sind nähakse.

See juhtub ilma trummipõrinata. Keegi kusagil vaatab üle ruumi ja näeb enamat kui sinu nägu. Ta näeb sind sellisena nagu sa oled.

Ta näeb sinu intelligentsust, sinu kartust üksinduse ees, sinu oskust märgata elu pisidetaile. See inimene võib olla ükskõik kes – poemüüja, bussijuht või inimene tänavalt. See on keegi, kes sind mõistab.

3. Sulle antakse võimalus õppida midagi suuremat kui sina ise.

Ilmselt kõlab see nii, nagu sa saaksid võimaluse kogeda midagi kohutavat ja seejärel jõuad arusaamisele, et igal asjal on ka hea külg. Kuid see pole see. See on pigem kaastunde õppimine, kui sõbral on isa surnud, sest sa oled ka ise armastatud inimese kaotanud, mõistad kaotusvalu ning see kogemus avas sinu jaoks siira mõistmise ukse. Sa oskad leida sidet inimesega, kes tunneb kaotusvalu ning talle tuge pakkuda, kui ta end üksikuna tunneb.

4. Sind säästetakse.

Enne turvavöödeajastut roomasid beebina auto tagaistmel ringi ja keegi avas ukse. Sa ei kukkunud autost välja. Või kukkusid teismelisena puu otsa ronides sealt alla, kuid su kehal polnud ühtki kriimustust. Sa jäid ellu. Teiste sõnadega anti sulle võimalus elada.

5. Keegi tuleb su juurde tagasi.

Üks hullemaid asju elus on see, kui inimesed lahkuvad – nad jätavad sind maha tundega, et sa polnud piisavalt hea või tegid midagi, mis nende lahkumise põhjustas. Kuid ühel hetkel tuleb keegi nendest lahkujatest tagasi. Võib-olla otsib ta uut algust. Võib-olla tahab vabandada. Või «tere» öelda. Või äkki näed teda hoopis tänaval oma blondeeritud naise peale karjumas ja tänad jumalat, et ta sinu kätt ei palunud.

6. Sul on õigus.

Nii paljudel kordadel elus on meil õigus, kui me soovime, et tegelikult ei oleks. Ja siis on mõned imelised hetked elus, kui sul on õigus ja teine inimene vaidleb sulle vastu.

7. Sind armastatakse.

Armastus tundub olevat nii ilmne. Sinu elus on palju inimesi, kellel on kohustus sind armastada: vanemad, vennad, abikaasa, sugulased, lapsed, sõbrad. Mõned veavad sind alt, kuid enamik ei tee seda. Ja iga kord, kui keegi neist oma armastust avaldab, on see hetk unikaalne.

Võib-olla pole sa kõiki neid hetki veel kogenud, aga võib-olla ka oled ja võib-olla koged sa neid veel – 70, 700 või 7 miljonit korda, kuid iga kord erinevalt. Iga kord on uus ja imestamapanev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles