Meestele: seitse suvist stiiliapsu, mida tasub vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taskutega lühikesed püksid ei ole enam moes. Pildil on Dean Cain.
Taskutega lühikesed püksid ei ole enam moes. Pildil on Dean Cain. Foto: Scanpix/Marvixonline.com

Kummalisel kombel eksivad mehed stiilireeglite vastu kõige rohkem just sel hooajal, kui peab kandma kõige vähem riideid. Võib-olla on asi kuumuses, mis mõjutab mõistlikke otsuseid?

Meeste stilist Adam Fox annab portaalis AskMen nõu, milliseid moekuritegusid suvisel hooajal vältida.

Sokid ja sandaalid

Oled seda ilmselt juba kuulnud, kuid tuletame taas meelde – lahtiste jalanõudega sokke ei kanta. Muul ajal on sokkide kandmine lubatud: õhukesed sokid tööle, madala soonikuga sportlikud sokid trenni ning villased sokid talvesaapasse. Suvel pole aga sokke üldse vaja, seda eriti siis, kui kannad suviseid jalanõusid – sandaale ja õhuaukudega kingi. Eriti halb on see, kui jalanõu vahelt välgub valge sokk.

Taskutega lühikesed püksid

Mäletad veel neid vanaisa-tüüpi lühikesi pükse, mille taskud olid nii suured, et sinna võis kogu elamise ära mahutada? Need on ammu moest läinud.

Nimetatud pükste põhiprobleemiks on see, et suured taskud vajuvad väljapoole ning rikuvad üldpilti. Tänapäeval on moes kitsamad püksid ning värvivalik on väga vaba. Hästi sobivad nii julged mustrid kui ka tagasihoidlik beež. Põhiline on, et püksid ei vajuks lääpa ja neil oleks sirge joon. Sääreosa peaks lõppema paar sentimeetrit põlve kohal.

Tugev lõhnaõli

Suvi võib olla väga palav, kuid tugev odekolonn rohke higistamisega kokku ei käi. Kui nende aroom omavahel seguneb, on tulemus hullemgi kui lõhna kasutamata jätmine ning see võib iiveldama ajada.

Heaks valikuks on kerged lõhnaveed, mis meenutavad muru või tsitruselisi, et peita higistamisest tulenevat lehka.

Varbavahe-sandaalid

Suvel on varbavahe-sandaalid ühed kõige mugavamad jalanõud. Paraku sobivad need vaid randa ja koduaeda.

Mujal võiksid eelistada nahast sandaale, mis lasevad jalal sama hästi hingata.

Maika

Maika on alussärk. Kui sa pole just pronksikarva jõusaalifänn või endine vang, siis kanna maikat ainult teiste riiete all.

Palava ilmaga eelista heledavärvilist V-kaelusega T-särki või polosärki, mis ei viita sellele, et tuled otse trennist.

Pikad ujumispüksid

Üks suurim stiiliäpardus on suured kirjud ujumispüksid, mil pole ei tegu ega nägu. Ujulates on need keelatud, kuid tänaval ja rannas võib neid siiski kohata. Sageli katavad need põlvedki ära ning eemalt vaadates võib tunduda, et mehel on seljas lilleline seelik.

Ka kogukamatele meestele on olemas pükse, mis sobivad nende kehale. Ujumisriided peaksid olema eelkõige mugavad ning püsima vöökohal, mitte vajuma alla, nagu noorte teksad. Sääre pikkus peaks soovitavalt jääma reie keskossa.

Hiigelsuured päikseprillid

Silmade tervise seisukohalt on oluline, et kannaksid ereda päikesega päikseprille. Pole aga põhjust, miks peaksid valima terminaatori-stiilis prillid, mis katavad enda alla pool nägu. Sporti tehes on need prillid loomulikud, kuid kõik olenebki kontekstist.

Kui sa ei tee sporti, siis vali moekamad päikseprillid. Tõsi on, et sobivate prillide leidmine võib olla ajakulukas, sest raami kuju sobivus oleneb oluliselt näokujust ning ühtset malli ei eksisteeri. Kui vaja, proovi kas või sada paari ära, sest õiged prillid teevad sind väga stiilseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles