Kümme põhimõtet iga naise jõustamiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gillian McKeith’i raamat «Naise tervis» on tervise teejuhiks naistele igas eluetapis, pakkudes retsepte tervise tugevdamiseks ja terviseprobleemide leevendamiseks. Autorilt on varasemalt ilmunud ka «Sa oled see, mida sööd».

Kümme põhimõtet iga naise jõustamiseks, kirjutab Alkeemia.ee.

1. Otsene mõjutamine. Te saate otseselt mõjutada oma tervist ja heaolu, kui omandate kontrolli oma elu üle. Valige teadlikult, mida te sööte, millal ja kuidas liigute ning mida muud te elus teete. Kui te kord olete endast oma jõuallika leidnud, mõjutab see põhimõte teie isiksuse kõiki aspekte: füüsilist, emotsionaalset, finantsilist ja vaimset.

2. Sisemine rahu. Sisemine rahu saabub, kui vaigistate meele ja lasete lahti oma peas toimuvast jutuvadast. Istuge toolil ja asetage paljad jalatallad kindlalt vastu põrandat. Tunnetage, kuidas jalad maapinda puudutavad. Kujutlege, et teil on juured, mis lähevad säärtest ja jalalabadest põrandasse. Istuge mugavalt vaikses ruumis. Jälgige, kuidas hingeõhk siseneb teie kehasse ja täidab teie jalasääred, jalalabad, kõhu, rinna, selja, pea ja käsivarred. Kujutlege, et olete võimeline nägema, kuidas hingeõhk väljub kehast. Kui teete seda harjutust iga päev, hakkate kogema sisemist rahu kõigis oma olemuse aspektides.

3. Endast hoolimine. Endast hoolimise, tänulikkuse, rõõmu ja kõigesse ümbritsevasse armastava suhtumise energeetiline vibratsioon toob inimellu harmoonia. Väga paljud tänapäeva naised pole rahul oma välimuse või kehakujuga ja muretsevad oma kaalu pärast. Armastus enda vastu ja armastuse-energia üldse on kõige kõrgema sagedusega ravim, mis olemas on. Vaadake iga päev peeglisse, vaadake ennast tervikuna. Peeglisse vaadates öelge endale:"Armastan ennast. Armastan ennast tervikuna. Armastan elu tervikuna. Ma olen ilus inimene." Nüüd andke endale peeglis väike musi.

4. Harmoonia. Sisemise harmoonia tugevdamine loob tervendavat energiat, mis tagab üleüldise tervise ja heaolu igal tasandil. Esiteks, hoolitsege oma füüsilise keha eest, pakkudes talle puhast toitu. Teiseks, hoolitsege oma mõttemaailma eest, mõelge puhtaid mõtteid. Kolmandaks, hoolitsege oma emotsioonide eest, lubades endal oma tundeid ära tunda ja tunnistades koheselt emotsioone, mida te kogete. Neljandaks, hoolitsege oma vaimu eest hingamis- ja meditatsiooniharjutuste abil.

5. Tasakaal. Sisemise tasakaalu abil kandub harmoonia ka teistele inimestele: perekonnale, kogukonnale ja kogu maailmale. Kui teil õnnestub saavutada sisemine tasakaaluseisund, siis kiirgate seda ka teistele. Tasakaaluseisund saavutatakse:

- Füüsise eest hoolitsemisega.
- Meelerahu süvendamisega meditatsiooni- ja hingamisharjutuste abil.
- Selliste füüsiliste liikumise vormide kaudu nagu qigong, jooga, venitusharjutused, jalutamine.

6. Tänulikkus. Avaldage iga päev tänu kolmainsusele: Minale, Maale ja Universumine. Tänulikkus ja väärtustamine on tähtsaimad energiad tervise ja heaolu saavutamiseks. Avaldage tänulikkust hommikul ärgates ja õhtul enne magamaminekut. Seiske vaikses ruumis ja öelge: "Tänan sind, Universum. Tänan, et olen olemas. Tänan Maa ja kõige elava eest." See on kõik, mida peate ütlema ja tegema.

7. Energiad. Kõik meie teadvuses ja väljaspool teadvust on energiad, mis mõjutavad meie tervist ja heaolu. Mõelge bumerangile: see, mida endast eemale heidate, tuleb teile tagasi palju suurema jõuga. Kui te kellestki halvasti mõtlete või tahtlikult halba teete, saastate te sellega oma meelt, keha ja vaimu. Hoidke oma mõtted, sõnad ja teod puhaste ja positiivsetena.

8. Toit ja vesi. Toit ja vesi on peamised füüsilised energiad, mis meie keha mõjutavad. Igal toidul on võnked. Meie elujõud tuleb toidust, mida me sööme. Toidust saadavat elujõudu võib määratleda ka selle vibratsiooni kaudu. Mida kõrgem võnkesagedus, seda rohkem elujõudu me sellest toidust saame. Soovitan teil süüa hea energiaga toitu. Olge varmad tarvitama mitte ainult head värsket toitu, vaid ka mitmekesist toiduvalikut. Veepuudus võib halvendada füüsilist ja kognitiivset toimetulekut, sealhulgas erksust, mälu ja keskendumisvõimet.

9. Hingamine. Hingamine võib vabastada blokeeringuid ning otseselt mõjutada teie tervist ja elujõudu. Keha sisemise energia liikumahakkamine on oluline, et tervenemisprotsess saaks alata. Kui energia voolab vabalt, saavad keha enda tervendamisprotsessid tööle asuda.

10. Sisemine jõud. Meil on võime toetada oma paranemist ning ennast ja üksteist noorendada oma tasakaalustatud füüsilise ja metafüüsilise energiaga. Kui oleme tasakaalus, oleme rahulikud ja mõjume rahustavalt inimestele meie ümber. Uskuge endasse ja oma sisemisse jõusse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles