Millele inimesed suudlemise ajal mõtlevad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sa teadsid, et suudlemise teaduslikku uurimist nimetatakse filematoloogiaks? Siinkohal uuritakse suudlemise sotsiaalseid ja füsioloogilisi aspekte. Paljudes küsimustes valitseb veel ebaselgus - eriti mehe ja naise vahel, kuid mõni asi on juba selge.

Mõned faktid suudlemise kohta: uuringute käigus on selgunud, et rohkem kui kaks kolmandikku inimestest kallutab suudlemise ajal pea paremale, pikim suudlus kestis 33 tundi ja 6. juulil tähistatakse aga rahvusvahelist suudlemise päeva, vahendab Online-partnersuche.de.

Miks me suudleme?

Sel teemal küsitles suhtlusportaal ElitePartner 2000 vallalist. Vastus sellele küsimusele on selge – huulte kaudu teise inimesega ühendust otsides räägime me kolme meelega korraga: maitsmise, haistamise (lõhn) ja kompimise (puudutused). Nii tunneme kohe korraga võimalikult palju armastatud partnerist.

Huultel asetseb väga palju tundlikke retseptoreid - kahe huulepaari kokkusaamisel intensiivistub kontakt eriti.

Suudlemise käigus suurendavad feromoonid iha. Feromoone toodetakse apokriinsetes higinäärmetes, inimesel on ninas eriline organ feromoonide vastuvõtmiseks. Ükski inimene ei suuda kontrollida feromoonide mõju, sest see protsess toimub alateadvuse tasemel.

Ühe suudluse ajaks aktiveeritakse 34 näolihast. Suudlemise positiivset mõju on täheldatud ka immuunsüsteemi tugevdamisel – see kaitseb keha haiguste eest.

Mille peale suudlemise ajal mõeldakse?

Kainestav: 44 protsenti kõikidest meestest mõtlevad suudlemise ajal seksist, iga kolmas naine mõtleb aga mõne olulise tähtaja peale (nt juuksuri-või hambaarstiaeg).

Enamik mehi asetab suudlemise ajal oma käed naise tuharatele, mis aga paljudele naistele ei meeldi.

Et võimalikult harmoonilist suudlust kogeda, anname järgnevalt nõu:

- naised, palun langege suudlemise ajal oma väljavalitu käte vahele ja nautige seda hetke ning ärge mõelge ühegi tähtaja või kohustuse peale!

- mehed, nautige suudlemist ning ärge rutake oma mõtetes ette. Suudlemine on tegelikult väga stimuleeriv, eriti kui mõlemad on sellele täielikult pühenenud ning neid miski ei häiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles