Kuidas lennuväsimusest jagu saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikemate lennureisidega kaasneb kurnav lennuväsimus.
Pikemate lennureisidega kaasneb kurnav lennuväsimus. Foto: /©The Image Works / TopFoto

Pikad lennud võivad olla väga kurnavad. Eriti raske on siis, kui ühest ajavööndist teise reisimine töötab sinu kahjuks ning uneaega napib.

Järgnevalt leiad nõuandeid, kuidas kehva olukorda leevendada ja väsimusest jagu saada, kirjutab Zest.

Võta jalatsid jalast. Kui jõuad sihtpunkti, siis võta jalad paljaks ja kõnni umbes pool tundi paljajalu ringi. Lennusõidu ajal on keha stressis. Selle tagajärjel koguneb organismi toksiine ja keha muutub happeliseks. Kokkupuude maapinnaga leevendab kogunenud stressi.

Melatoniin reguleerib und ja see tekib tänu pimedusele. Selleks, et hormoon saaks oma tööd teha, peab valgust vähehaaval enne uinumist vähendama. Inimesed on sageli ümbritsetud liigsest kunstlikust valgusest. Voodisse mineku eel peaks juba loobuma sülearvuti ja nutitelefoniga tegelemisest.

Lennukis neelab su energia ka sealne keskkond – vähene hapnik ja õhu kuivus. Väldi happelisi toitusid ja vali midagi aluselist, et oma energiataset stabiliseerida. Head on rohelised mahlad ja aedviljad. Võid proovida ka toidulisandeid ja mediteerimist.

Ole kohviga ettevaatlik. Ära haara automaatselt kohvitassi järele. Proovi pigem rohelist teed, mate teed või guaraanat. Need aitavad sul paremini kohaliku ajaga kohaneda.

Su kehakeemia mõjutab seda, kui ergas oled ja milliseid toitusid süüa eelistad. Söö kindlasti valgupõhist hommikusööki ja näed, kuidas see su organismi mõjutab.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles