Marianne Mikko: eesti mehed peaksid loobuma oma macho-hoiakust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Peeter Langovits

Marianne Mikko rääkis ajakirjale Naised, et noored naised lähevad Eestist mujale elama, sest nad ei tunne end siin turvaliselt. Selleks, et nad kodumaale jääksid ja eesti meestega lapsi saaksid, peaksid mehed loobuma oma macho-hoiakust ja lugema rohkem naisteajakirju, mõistmaks, et naistel on esikohal tunded.

«Eesti naine pole oma olemuselt nõrk, sest juba muinasaegadest on leitud matmispaikadest naisi, kel karutapmisnuga hauas kaasas,» ütles ta. «Lapsi planeerides mõtleb eesti naine aga strateegiliselt, kuidas nendega 20 aasta jooksul toime tulla.»

Eesti mehel soovitas Mikko naisega tunnetest rääkida ja arendada oma vaimutegevust. «Ära karda olla nõrk – siis avaneb ka naine. Mina olen oma õnne leidnud, kuid mitte enam eesti mehega.»

Ta nentis ka, et naised lähevad välismaale elama, sest nad ei tunne end siis turvaliselt. Mikko sõnul ei paku riik naistele võimalust saada nende haridusele väärilist palka ega turvalist keskkonda laste kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles