Kodused vahendid suviste tervisehädade vastu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida kasutada päikesepõletuse korral või kuidas ravida putukahammustusi? Kas tomati ja mee kooslus võivad tulemuseks anda säravama jume?

Kõik ju teavad vanu nippe, mida vanaema on emale rääkinud ja ema omakorda sulle edastanud. Suvi on parim aeg nende tarkuste rakendamiseks, sest sääsehammustused ja päikesepõletus on igapäevased nähtused. Gal Time vahendab tõhusamaid koduseid vahendeid, millega erinevaid probleeme lahendada.

Kodused vahendid päikesepõletuse korral: arstid soovitavad päikesepõletuse korral segada pool klaasi rasvatut piima poole klaasi jääkülma veega ning asetada kompress põletatud kohale 15 minutiks. Piimhape on põletikuvastane ja aitab leevendada punetust.

Kodused vahendid putukahammustuse korral: kasuta hammustuse leevendamiseks jääd. Jää tuimestab sügelust.

Kodused vahendid sileda naha saavutamiseks: kookosvesi on parim vahend keha jahutamiseks ja annab kehale kaaliumi. Kookosvesi sisaldab ka palju magneesiumi. Samuti võib kasutada õunaäädikat, kuid seda tuleks nahale tupsutada, mitte hõõruda. 

Tomatites olev hape aitab nahatooni ühtlustada ja lisaks on tomatites palju A- ja C-vitamiini, mistõttu aitavad tomatid mitmete nahahädade korral. Tomatitel on jahutav omadus, neid võib kasutada väiksemate valude leevendamiseks (kandes tomatit nahale). Ühtlasi eemaldavad tomatid nahalt rasu ja ravivad aknet. Enamus juhtudel tuleb tomat hõõruda vedelaks massiks ja seejärel mass kanda soovitud kohale 15-30 minutiks.

Puhastava toime jaoks võib tomatit segada avokaadoga. Nahale sära andmiseks sega võrdses koguses tomatimahla ja mett. Pärast kasutamist loputa korralikult veega ja soovitatavalt kasuta kodumaiseid tomateid, sest kaugemalt toodud köögiviljades võib sisalduda putukamürkide jäänuseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles