Kuidas vabaneda majapidamises ämblikest?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ämblikuvõrgud tekitavad hoolsas perenaises pahameelt. Mida teha ämblikutega, kes hõivavad sinu territooriumi?

Majaämbliku võrk asub enamasti kolmnurkse rõhtsa linana toanurgas. Tubades on võrgud sageli küllaltki väikesed. Sahvris või kuuri all koob ämblik märksa suurema võrgu.

Nõuandeid, kuidas ämblikest majapidamises vabaneda, jagab Rp-online.de.

1. Majaämblikku võib leida peaaegu kõikides majades, kui mitte magamistoast ja köögist, siis sahvrist ja keldrist. Ämbliku kehakatted on enamasti õhemad kui putukatel, seetõttu eelistab ta pigem niiskemaid paiku, et mitte ära kuivada. Üldjuhul ämblikud ei joo ja saavad kogu vee söögist. Ämblikud võivad roomata kanalisatsioonitorude kaudu tuppa, seega hoia erilise tähelepanu all vannituba ja kööki.

2. Püüa ämblik kinni ja vii ta õue – see on kõige parem viis ämblikest vabaneda. Võrku ära pühkides ei maksa karta ka ämblikku vigastada, enamasti varjab peremees ennast turvaliselt võrgu nurgas. Kui juhtub, et vigastad ämblikku ja avastad, et ämblik on mõne jäseme võrra vaesem, ei maksa siiski muretseda: ämblikul on jalgu tervelt kaheksa ja kui mõni puudub, ei mõjuta see tema edasist saatust kuigi palju.

3. Kes aga kätega ei julge ämblikut puutuda, võtke püügivahenditeks ajaleht ja kruus, nende abiga saate ämbliku kinni nabida ja õue toimetada.

4. Üks võimalus ämblikest lahti saada on puhasta kõik toa nurgad hoolikalt tolmuimejaga. Kuid see meetod ei pruugi alati aidata, sest ämblik ei pruugi iga kord tolmu sees lämbuda.

Kui mõningane psühholoogiline kahju välja arvata, ei tee majaämblik kärbselegi liiga. Inimene on temaga koos elanud tõenäoliselt aastatuhandeid ja midagi hullu pole juhtunud.

Tegelikult võib ämblik inimestele ka pisut kasulik olla, püüdes majades elavaid putukaid, kellest teatavasti kipub inimesele pigem tüli olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles