Mida peaksid noored enne abiellumist oskama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igavesti koos
Igavesti koos Foto: SCANPIX

Nii, nagu enne autoga linna vahele pääsemist on vaja juhilube, peaks ka abielu eel endale teatud oskused omandama.

Toimiv partnerlussuhe vajab mõningaid oskusi, kirjutab GalTime. Vastasel juhul peab silmitsi seisma vihaste tülidega ja alguse saab abielu, mis on juba ette hukule määratud. Partnerid, kes on nõus veidi vaeva nägema ja õppima, naudivad kauakestvat ja rõõmutoovat abielu.

Millised on need oskused, mida noored vajavad?

Emotsionaalne eneseregulatsioon

On inimesi, kes pahatihti ei suuda oma emotsioone valitseda. Seda enim just viha puhul. Hea uudis on aga see, et viha talitsemist saab õppida. Kui tõstad häält, ütled teistele halvasti ja vihastad väga tihti, siis on sul veel palju areneda.

Suhtlemine

Hea abielu tarvis on väga oluline see, et mõlemad oskaksid taktitundeliselt rääkida ja kuulata sellisel moel, mis annab võimaluse koostööks. Etteheited, kriitika ja solvangud teevad vaid haiget. Pane tähele, mida su partner ütleb ja mõtle järele, enne kui vastad.

Tülide lahendamine

Kõigil paaridel tuleb ette tülisid. Edukad paarid leiavad lahendusi, mis sobivad mõlemale osapoolele. See kehtib nii väikeste probleemide (nagu millist filmi vaadata) kui suurte murede (kus elada) korral.

Positiivsus

Lisad iga kord teie suhtesse positiivsust, kui naeratad, naerad kallima nalja peale, nõustud mõne ta kommentaariga, näitad talle oma tänulikkust ja kiindumust. Mida rohkem positiivsust sa lisad, seda õnnelikumad te olete.

Ole valmis selleks, mis on tulemas ja ära unusta, et pulm kestab vaid päeva, abielu loodetavasti aga elu lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles