Jalgade raseerimine – kas teed seda õigesti?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui jalgu raseerides esineb pärast raseerimist punetust, sälkusid või sisselõikeid, on see märgiks, et su raseerimistehnika on vale.

Asjatundjad ütlevad, et jalgu raseerides tuleks raseerida kas vastu karva või karvakasvuga samas suunas, kuid vastu karva raseerides saavutad siledama tulemuse. Parim viis vastu karva raseerida on alustades pahkluu juurest ja liikudes raseerijaga mööda jalga ülespoole, kirjutab Stylelist.

Milline on õige moodus jalgade raseerimiseks? Kas alustada tuleks märja või kuiva nahaga? Milline võiks olla vee temperatuur?

  1. Raseeri pesemisprotsessi lõpus, kui nahal ja karvadel on olnud piisavalt aega muutuda pehmemaks. Vesi peaks olema soe – mitte külm ja mitte liiga kuum, sest see võib nahka kuivatada;
  2. kanna nahale raseerimisvahendit;
  3. raseeri;
  4. loputa raseerimisjäägid nahalt;
  5. pärast dušši kanna kehale kehaniisutajat või õli, mis muudab naha pehmemaks.

Kas kasutada koorijat kui raseerid?
Jalgade raseerimine aitab nahka koorida, seega pole tarvis teha mõlemat iga päev. Tark on kasutada koorijat vähemalt kord nädalas enne raseerimist, et eemaldada kuivanud nahk.

Millised on peamised erinevused raseerimisgeeli, -kreemi ja –vahu vahel?
Geelid on tahkemad kui vahud, seega võimaldavad raseerijal libiseda üle naha ilma sisselõigeteta. Geel muudab karvad ka pehmemaks, mis vähendab tirimist ja sikutamist. Kreemid on tihti tehtud niisutaja baasil ja muudavad naha niiskemaks.

Millised raseerijad sobivad tundliku nahaga naistele?
Otsige raseerijaid, millel on acaid ja jojobat sisaldavad niisutavad ribad, mis hooldavad nahka raseerimise ajal.

Millal tasuks raseerijat vahetada?
Sõltub sellest, kui tihti raseerid. Iga raseerija peaks kestma vähemalt viis kasutuskorda. Kindel märk raseerija vahetamiseks on see, kui tera tundub olevat nüri ega raseeri enam piisavalt naha lähedalt.

Mida peaks tegema pärast raseerimist, et nahk oleks pehme ja sile?
Kui oled raseerimise lõpetanud, hoolitse oma naha eest hellalt alkoholivaba niisutajaga. See aitab nahal niiskust säilitada ja lisab seksikat läiget – ideaalne suveperioodiks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles