10 asja, mida sa abielumeeste kohta ei teadnud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled oma armsamaga juba pikalt koos olnud ja arvad, et tead ta kohta kõike. Oled endas päris kindel? Võid üllatuda, sest erinevad uuringud on näidanud, et abielumehed varjavad oma naiste eest nii mõndagi.

Abielumehed söövad kodus tervislikke toitusid. Teed sa ühepajatoitu või tervislikku salatit – ta võib isegi nurisemata seda süüa, sest ei taha su tuju rikkuda, kuid sisimas igatseb ta rasvaste friikartulite, grillvorstikeste ja peekoni järele. Üllata teda mõnikord ta lemmik rämpstoiduga, kirjutab iDiva.

Abielumees tahab, et ta toitumine oleks tervislik. Kui surud mehele tervislikku menüüd peale, siis võib ta olla väga põikpäine. Selleks, et ta osa võtaks ja oleks sinu valitud toitudega nõus, räägi temaga! Ära keela lihtsalt teatud sööke ära. Usu, ta oskab seda hinnata.

Abielumehed elavad kauem. Juba kerge nohuga viskab ta pikali ja käitub, nagu hakkaks surema. See ei ole sulle muidugi uudis, sest ta oled seda isegi näinud, kuid abielustaatus pikendab ta eluiga, sest just tänu sinule käib mees rohkem arsti juures ja ei kannata vaikides, kuniks haigus millekski hullemaks üle läheb.

Abielumehed on laisad. Mõtle järele, milliseid kodutöid keegi teie majapidamises teeb? Kui enamik töödest on sinu õlul, siis võta midagi ette ja anna osa kohustusi talle üle. Ta on samuti täiesti võimeline asju sorteerima ja koristama.

Abielumehed on sotsiaalsemad. Oleksid sa kunagi arvanud, et suhteseis teeks temast parema inimese? Uuringud on tõestanud, et abielumeestel vähenevad oluliselt antisotsiaalsed käitumishälbed nagu kriminaalne käitumine, valetamine, agressioon ja kahetsustunde puudus.

Abielumehed on rahulikumad. Teadlased ei ole siiani selgeks teinud, et mis see täpsemalt on, mis mehi abiellumise juures nii väga muudab. Teada on aga, et abielu mõjub meestele rahustavalt, nad ei satu enam nii sageli tülli, nad ei tee suurema tõenäosusega enam midagi illegaalset ning nad on vaimselt tervemad.

Mehed ei otsi suhteabi teistel meestelt. Naistele meeldib oma isiklikke asju teiste naistega arutada, see on meile loomulik. Mehed on aga teistsugused ja ka abielumees ei ole erand. Ta hammustaks pigem huulde kui räägiks oma muredest sõpradele. See tähendab aga, et ta on oma mõtetega sageli üksi ja teadmatuses.

Abielumehed petavad emotsionaalsetel põhjustel. Isegi kui sulle tundub, et põhjus on ilmselge, siis 80 protsenti meestest ei peta ainult seksuaalsetel põhjustel. Eksperdid on kindlaks teinud, et petja mees tunneb puudust hindamisest, soojusest, mõistmisest ja ka armastusest.

Abielumehed ei talu kriitikat. Enamik mehi järgivad kriitika puhul nii-öelda teo-printsiipi ja varjuvad näägutamise puhul oma kotta. Ekspertide sõnul on eduka suhte nimel vaja just vastupidist, sest mees, kes ei jäta oma naise muresid tähelepanuta, suurendab tõenäosust, et ta oma naisega ka kokku jääb.

Abielumehed on praktilised. Tunnetest rääkimine on neile keeruline ja abieluprobleemide lahendamine võib tunduda võimatuna, sest nad lihtsalt ei tea, mida teha. Kui tahad mingit muret lahendada, siis püüa probleem siduda mingi praktilise näitega nagu näiteks auto parandamine või midagi sarnast, et ta asjast paremini aimu saaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles