Mehe puudutus teeb naise kuumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seda kõige otsesemas tähenduses. Nimelt avastasid teadlased, et naise keha reageerib mehe puudutusele temperatuuri tõusuga.

St. Andrewsi ülikooli teadlased Ühendkuningriikides viisid läbi eksperimendi, et näha, kuidas nahk puudutusele reageerib, vahendab Huff Post. Ilmnes, et eelkõige tõuseb naise naha temperatuur mehe puudutuse peale näos ja rinnal. Mõnel naisel tõusis see lausa kraadi võrra.

Nägu võib kuumeneda ka stressi, hirmu või viha tõttu. Teadlasi huvitas, millised emotsioonid seda veelgi esile võivad kutsuda ning mõõtsid naiste reaktsioone valgusanduriga. Eksperimendi käigus puudutasid katsealused (nii mehed kui naised teineteist) ning leiti, et kõige suurem temperatuuritõus ilmnes siis, kui mees puudutas naise nägu ja rinnapiirkonda.

Hiljem selgus, et katsealustele endile oli temperatuuritõus suureks üllatuseks ning vaid veerand naistest kinnitas, et tundis ka emotsionaalset muutust. Teisi mõjutas puudutus alateadlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles