Liisa Pakosta: viit last on lihtsam kasvatada kui ühte

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta tütrega
Liisa Pakosta tütrega Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Liisa Pakosta (42) kasvatab koos elukaaslase Jaanus Reisneriga viit last ja töötab Riigikogus, kuid töö- ja pereelu ühitamine pole tema jaoks probleem - ilma kuuekordse koduse toeta ei jõuaks ta enda sõnul nii pingelisel ametikohal üldse vastu pidada, kirjutab ajakiri Naised.
 

«Kui mul peret ei oleks, siis ma ei jaksaks niimoodi tööd teha. Lapsed hoiavad mu pea selge ja silme ees selle suure sihi, et ma ei tööta tänase päeva nimel, vaid selle nimel, mis juhtub Eestis 20-30 aasta pärast. Siis, kui mu lapsed on suured inimesed. See annab mu tööle mõtte,» rääkis naine.

Kui Liisa eelmisest kooselust Toomas Uiboga sündinud lapsed Hiie Marie (14) ja Eke Jakob (10) on juba kooliealised, siis Hugo Mart (6) ja Helena Maria (3) käivad veel lasteaias ja pere pesamuna, aastane tütar Helmi Mari on kodune.

Viit last on aga Liisa sõnul lihtsam kasvatada kui üht. «Esimese lapsega on kõige raskem. Alates kolmandast läheb kõik lihtsamaks, sa juba oskad kõiki asju teha, sul on riided, voodi, kõik olemas. Nad mängivad koos, tegutsevad omavahel, hoiavad teineteist,» selgitas ta. Ka tunnistas naine, et viie lapsega ei jää tal stressiks üldse aega - ta ei jõua sellele mõeldagi!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles