Päevatoimetaja:
Ele Kalda
Saada vihje

UUS UURING KINNITAB Just selliste toitude tarbimine viib kolm korda suurema ohuni Parkinsoni haigestuda

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Uuest uuringust selgub, et inimestel, kes tarbivad regulaarselt ultratöödeldud toite, võib olla peaaegu kolm korda suurem oht haigestuda Parkinsoni.

Hiina teadlased leidsid, et inimestel, kes sõid päevas 11 või rohkem portsjonit ultratöödeldud toite, oli 2,5 korda suurem tõenäosus, et neil on varajased Parkinsoni tõve sümptomid võrreldes nendega, kes tarbisid neid toite kolm või vähem portsjonit päevas, vahendab Daily Mail.

Kuid isegi kolm või vähem portsjonit päevas tõstis riski kuni 60 protsendi võrra, sõltuvalt konkreetsest toidust. Üks portsjon võib tähendada näiteks üht karastusjoogipurki või supilusikatäit ketšupit, kuid ka näiliselt tervislikud toidud, nagu salatid või viilutatud liha, võivad olla ultratöödeldud.

Kommentaarid
Tagasi üles