Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

LÕPUKS OMETI Selgus põhjus, miks punase veini joomine nii piinarikkaid pohmelle tekitab

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kaks teadlast California ülikoolist Davises usuvad, et nad on avastanud põhjuse, miks Cabernet, Pinot Noir ja teised punased veinid põhjustavad nii ränki pohmelle.

Enoloogia professor Andrew Waterhouse ja toiduteaduse ja -tehnoloogia järeldoktor Apramita Devi selgitasid portaalile The Conversation, et punased veinid sisaldavad suures koguses kvertsetiini, mis mõjutab organismi võimet alkoholi korralikult töödelda.

Kvertsetiin on fenoolühend, mida leidub viinamarjade koortes. Punases veinis on rohkem kvertsetiini kui valges veinis, sest punaste viinamarjade kestad jäetakse käärimisprotsessi ajal kauemaks sisse.

Tagasi üles