Kare Kauks: vana arm roostetab küll

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurbus kuubis: legendaarset Kare Kauksi enam kontserdilavadele ei näe
Kurbus kuubis: legendaarset Kare Kauksi enam kontserdilavadele ei näe Foto: SCANPIX

Laulja Kare Kauks ei nõustunud ajakirjas Naised erinevaid vanasõnu kommenteerides ütlusega «Vana arm ei roosteta»: «Arvan, et roostetab küll. Aga las ta jääbki sinna roostekihi alla.» 

Ajal on Kare sõnul kummaline toime - osa hingepiinu läbi uduloori hajutada ja kõike kaunimaks mäletada. Inimesed muutuvad samas aga ajas vägagi.

Samuti polnud naine nõus vanasõnaga «Abielus kaklemine on nagu sool magedale supile». «Kaklus sobib ikka meeste vahele, jätkem siit naised välja. Naised võivad aga ägedalt argumenteerida. Igaühel on õigus oma arvamus välja öelda ja oma tõde kaitsta. Leigus ja tasane sõudmine võib küll pärale viia, ent hiljem ei ole reisist ka midagi mäletada. Üldiselt mulle magedad supid ei maitse.»

Ka «naine laevas, laev põhjas» on Kare hinnangul iganenud arusaam. «Naiste nõuanded võivad nii mõnegi laeva tormi korral karidest mööda juhtida. Naised on alalhoidlikud ja riskides on nad kõik variandid eelnevalt läbi kaalunud. Ja kui paljud bändid oleksid vaesemad naissolistita,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles