Päevatoimetaja:
Heidi Ruul
Saada vihje

See populaarne jook võib hambad jäädavalt kollakaks muuta

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Punane vein ja paljud karastusjoogid võivad hambaid tumedamaks ja kollakamaks muuta, kuid on üks populaarne jook, mis halvas mõttes kõik eelnimetatu seljatab. 

Pole vahet, kui sageli ja korralikult oma hambaid pesed ja millist pastat kasutad, kui sööd ja jood toiduaineid, mis hammaste toonile negatiivselt mõjuvad, võid säravvalge naeratusega hüvasti jätta. Varem või hiljem muutub hammaste toon kollakaks. 

Jook, mis seda põhjustab, on kogu maailmas ülipopulaarne. See äratab hommikuti miljoneid inimesi, hoiab kontoritöötajaid jalul ja on ka kingipakkides väga levinud. Loomulikult on selleks kohv! 

Miks kohv hammaste kollaseks minemist põhjustab? 

Kohv sisaldab tanniini ja kromogeene, mis kinnituvad hambaemaili pinnale. Lisaks on kohv kergelt happeline, mis võib nõrgendada hambaemaili ja muuta selle pinna karedamaks. Kare pind võimaldab pigmentidel paremini kinnituda, suurendades tumedate plekkide tekkimist ja kollaka tooni tekkimise võimalust. Eriti vastuvõtlik on hammaste pind, mis on kare ja kahjustunud.  

Tagasi üles