Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

5 lihtsat viisi, kuidas nautida maailma kõige tervislikumaks kuulutatud toiduainet

Copy
Artikli foto
Foto: Shutterstock

Köögiviljade söömine on tervise tugevdamiseks hädavajalik, kuid nende lisamine igapäevasesse menüüsse võib mõnikord osutuda väljakutseks. Haiguste ennetamise ja tõrje keskused on nimetanud ristõieliste köögiviljade hulka kuuluva vesikressi kõige tervislikumaks köögiviljaks.

Toitumisnõustaja ja kuulsuste pikaealisuse ekspert Serena Poon ütles, et vesikress sisaldab märkimisväärses koguses K-, A-, C- ja B-vitamiini ning mineraale nagu magneesium, kaltsium ja kaalium. See köögivili pakub hulganisti kasu tervisele, sealhulgas südamele ja nahale, soodustab võõrutusravi, parandab hormoonide tasakaalu ning vähendab vähiriski.

«Pidage meeles, et tõeline heaolu seisneb mitmekülgse ja tasakaalustatud toidu söömises. Vesikress on selles protsessis võimas liitlane,» sõnas Poon.

Tagasi üles