Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

NIPINURK Juuksur selgitab, kuidas kaunite kiharate eest sügisel hoolitsema peab

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Sügis toob lisaks muutlikele ilmadele kaasa midagi põnevat ja sel korral räägime kõige värskematest juuksehooldustrendidest ning vajadusest sügiseseks juuksehoolduseks. Temperatuuri langemise ja kasvanud õhuniiskuse keskkonnas vajavad juuksed erilist tähelepanu.

Hooajalises juuksehoolduses on mõned levinud tegevused, mis põhjustavad kahjustusi juustele. Aili Puss, tuntud koolitaja ja ekspert, jagab näpunäiteid, milliseid tegevusi vältida ja kuidas oma juukseid sügishooajal parimal viisil hooldada.

Mis on sellel hooajal out?

«Üks suurimaid out-trende on liiga kohevaks sätitud ja ülekuivatatud juuksed. Inimesed kipuvad liiga palju kasutama kuumtöötlust, mis mõjub juustele kahjustavalt ja teeb need kuivaks, eriti kui seda kõike teha ilma õigeid vahendeid kasutamata. Liigne volüüm ja jäikus ei ole enam moes – selle asemel on trendikad loomulikumad ja tervislikumad stiilid,» rõhutab Aili Puss.

Väldi kuumuse liigtarvitamist – sirgendajad, föönid ja lokitangid võivad juukseid kahjustada, eriti kui ei kasutata õigeid hooldustooteid. Tulemuseks on elutud ja kuivad juuksed, mis murduvad kergesti.

Milliseid tegevusi peaks juuste hooldamisel kindlasti vältima?

«Üks levinumaid tegevusi on kuumtöötlus ilma korraliku kaitseta. Paljud ei kasuta kuumakaitse vahendeid ega niisutavaid tooteid, mis on olulised, et vältida juuste kahjustumist, kuivust ja hapraks muutumist. Samuti kiputakse vältima regulaarselt otste lõikamist, mis põhjustab katkiseid juukseotsi, muutes need lõhenenuks ja raskesti hooldatavaks,» sõnab juuksur.

Enda juuste jaoks tuleb leida õige šampoon ja palsam. Valed vahendid on üks levinumaid põhjusi, miks juuste hooldamine läheb valesti. Tuleb arvestada ka aastaajaga! Sügiseti, kui õhk muutub külmemaks ja kuivemaks, vajavad juuksed rohkem niisutust kui suvel. Siis tuleb kasutada ka vastavalt selleks otstarbeks mõeldud šampooni ja palsamit. Kuid inimesed kipuvad kasutama tooteid, mis ei anna vajalikku niiskustasakaalu. 

Millised on selle hooaja parimad juuksehooldusnõuanded?

Aili Puss soovitab sügisel keskenduda ennekõike juuste hooldusele ja turgutamisele: «Kõige olulisem on hoida juuksed terved ja niisutatud. Siledate ja läikivate soengute saavutamiseks vali tooted, mis annavad juustele läiget ja kaitsevad niiskuse eest. Kui eelistad loomulikku tekstuuri, vali kuumavabad viimistlusvahendid heatless styling'i kategooriast, need pakuvad juustele kaitset kuumakahjustuste eest.»

Sügisene juuksetrend on hästi hooldatud naturaalne ilu. Selleks et juuksed oleksid terved, tuleb vältida juuste ületöötlemist ja kuumakahjustusi ning keskenduda niisutusele ja kaitsele.

Salonshop on juba mitmendat aastat TFW soengupartner koostöös AP Educationi tiimiga ja JOICO ning ORIBE tootesarja parimate toodetega, et soengutiim saaks luua kõik need imelised soengud moelava jaoks.

Tagasi üles