Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Selle pealtnäha lõbusa pildi taga on õõvastav lugu

Copy

Savannah Webster jagas vahetult enne oma traagilist surma südantlõhestavat viimast sotsiaalmeediapostitust. 13-aastane Savannah hukkus 2011. aastal õnnetuses koos oma vanema õe Kelsea ja sõbra Essa Rickeriga, kes olid mõlemad 15-aastased. 15. oktoobril möödus 14 aastat juhtunust.

Tüdrukud viibisid oma kodulinnas Utah’s raudteerööbaste lähedal, kui otsustasid poseerida selfi jaoks. Paraku ei teadnud nad, et rong on lähenemas. Kõik kolm tüdrukut kaotasid oma elu, kui rong neid tabas.

Rongijuht John Anderson on meenutanud õnnetusele eelnenud hetki. «Tüdrukud olid omaenda väikses maailmas,» rääkis ta. Temaga koos oli ka insener Michael Anderson, kes andis signaali, et nende tähelepanu köita, kuid kahjuks tulutult. John ja Michael ka karjusid, kuid teismelised ei kuulnud midagi.

Paanika, segadus ja hirm täitis juhikabiini, kui rong kihutas tüdrukute poole umbes 62 kilomeetrit tunnis. «Vaatasime õudusega, kuidas me neile aina lähemale jõuame,» rääkis John. «Märkasime neid umbes 12 sekundit enne, kui nad rongi möödudes meie vaateväljast kadusid.»

Vahetult enne saatuslikku õnnetust postitas Savannah Facebooki viimase sõnumi: «Seisan otse rongi kõrval ahaha, see on suurepärane!!!!».

John tormas tagasi sündmuskohale, kui rong lõpuks umbes 400 meetrit hiljem pidama sai. Esimesel tüdrukul, keda ta nägi, polnud pulssi ja oli selge, et ka teine ​​tüdruk polnud enam elus. John kuulis 13-aastast Savannah’d raudteeülesõidu lähedal. Ta oli vigastatud ja endast väljas, kuid elus.

«Ma ütlesin talle, et kõik saab korda ja ta rahunes veidi,» ütles John, kes hoidis Savannah' käest kuni kiirabi saabumiseni. «Ma lootsin ja millegipärast ka arvasin, et ta jääb ellu.»

Kelsea ja Essa surid kohapeal, Savannah viidi raskete vigastustega haiglasse, kus ta kolm päeva hiljem suri. Arstid teatasid tema vanematele, et Savannah ei taastu saadud ajuvigastustest ning teda elus hoidnud aparaadid lülitati välja.

Tuletame lastele meelde

  • Raudteed ületa vaid selleks ettenähtud ülekäigukohtades.
  • Raudteed ületades ole tähelepanelik ning veendu vaadates ja kuulates, et lähenemas pole raudteesõidukit.
  • Raudtee lähimas ümbruses viibi vaid raudtee ületamiseks ja reisirongile minekuks või sellelt tulekuks.
  • Raudtee ning selle ümbrus pole sobiv koht jalutamiseks, sportimiseks, mängimiseks või muul moel vaba aja veetmiseks.

Allikas: Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet

Savannah' ja Kelsea ema Jayna Webster kirjutas oma blogis: «Rääkisime täna arstidega ja nad teatasid, et Savvyl on pöördumatud ajukahjustused. Kuigi nad on teinud kõik, mis võimalik, ei ole enam midagi teha. Hoiame teda elus päeva lõpuni, kuid nüüd on aeg hüvasti jätta meie ingliga.»

Essa Rickeri järelehüüdes kirjeldati teda kui vaba hinge, kellel oli ainulaadne stiil. Ta oli tuntud oma ilusa naeratuse, erksavärviliste kingade ja eri paarist sokkide poolest. Essa armastas pildistada, joonistada, võimelda ja batuudil hüpata. Ta õppis Diamond Fork Jr. keskkoolis ja oli väga kiindunud oma sõpradesse. Essa maeti 20. oktoobril, Savannah ja Kelsea ühismatused toimusid 22. oktoobril, vahendab UniLad.

Tagasi üles