:format(webp)/nginx/o/2024/10/10/16408954t1h4cc8.jpg)
Paljud inimesed eelistavad kohvi asemel teed juua ja kõige rohkem juuakse musta ja rohelist teed. Mõlemal teel on tervislikke omadusi, kuid kas üks on teisest tervislikum?
Paljud inimesed eelistavad kohvi asemel teed juua ja kõige rohkem juuakse musta ja rohelist teed. Mõlemal teel on tervislikke omadusi, kuid kas üks on teisest tervislikum?
Nii musta kui ka rohelist teed valmistatakse teekameeliast, kuid valmistusprotsess on erinev. Pärast lehtede koristamist alustatakse kuivatamis- ja oksüdatsiooniprotsessiga, mis annab teele iseloomuliku aroomi ja värvi. Oksüdeerumist saab peatada kuumusega, mis inaktiveerib ensüümid. Just need erinevused töötlemises eristavad musta ja rohelist teed.