Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

PIHTIMUS Halle Berry elust vägivaldses kodus: olin liiga hirmunud

Copy
Halle Berry
Halle Berry Foto: Shutterstock

Oscari võitnud näitleja Halle Berry (58) rääkis avameelselt oma lapsepõlvest vägivaldses kodus.

Hollywoodi staar avas end Dax Shepardi taskuhäälingus «Armchair Expert», kus ta jutustas oma alkohoolikust isast ja sellest, kuidas too tema ema ja õde väärkohtles. Vestluse käigus jagasid nad mõtteid oma lapsepõlvest, kuna mõlemal oli alkohoolikust isa ja mitu «kasupoissi» – mehi, kellega nende emad pärast lahkuminekut kohtamas käisid.

Berry rääkis, kuidas üleskasvamine ebastabiilses keskkonnas tegi teda väga kaitsvaks oma lähedaste suhtes, sest lapsena ei suutnud ta peatada seda, mis tema ema ja õega juhtus.

«Ma nägin, kuidas isa väärkohtles mu ema ja õde, aga mind mitte. Ta ei suunanud seda raevu minu vastu või siis ma lihtsalt hoidsin sellest eemale,» ütles Berry.

«Ma jooksin alati peitu. Ma ei seisnud sellele vastu, aga mu õde tegi seda, ja seepärast sai ta peksa. Tundsin end kohutavalt süüdi, sest mind ei löödud ja ma ei kaitsnud neid,» lisas ta.

Berry rääkis ka, kuidas selline lapsepõlv mõjutas tema täiskasvanuelu ja hilisemaid suhteid: «Kuna kasvasin sellises keskkonnas, valisin ma partnereid vastavalt, kuna igatsesin nii väga «valge aiaga» ideaalset elu.»

«Ma tahtsin stabiilset perekonda, mida mul lapsena ei olnud. Ma unistasin täiuslikust abielust ja lastest... ning ma ei tahtnud pidevat tülitsemist,» rääkis Berry.

Lõpuks mõistis näitlejanna, et tema isa ei olnud koletis, vaid tema vägivaldsed teod tulenesid sellest, et ta oli ise üles kasvanud ilma armastuse ja hoolitsuseta, vahendab Newsweek.

«Ta lihtsalt ei osanud meid sel hetkel armastada. Kui ma sellest aru sain, tervendas see suure osa mu lapsepõlvetraumadest... Ta andis endast parima, mida suutis,» selgitas Berry.

«Nii et ma mõistsin, et kõik, mida ma teha saan, on teha otsuseid, mis muudaksid mu elu paremaks. Ja just sealt algas minu otsing täiusliku koduse elu järele.»

Tagasi üles