Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

VÕIDA AUHINDU Vali oma lemmik Eesti moelooja

Mullune Kuldnõela võitja Liisi Eesmaa.
Mullune Kuldnõela võitja Liisi Eesmaa. Foto: Erakogu

Kas Kuldnõela peaks saama Oksana Tandit, Arina Baranovskaja (Iris Janvier) või Tiina Talumees? Ja Hõbenõela Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard (Mania Grandiosa), Karl-Christoph Rebane või Johanna Paiste (Ärni Blum)? Postimehe lugejal on võimalus hääletada ja võita uhkeid auhindu!

22. oktoobril kroonitakse Tallinn Fashion Weekil Kuldnõela galal Eesti moedisaini ihaldatuima auhinnaga Kuldnõel viimasel viiel aastal silma paistnud moelooja. Hõbenõelaga avaldatakse tunnustust viimase aasta jooksul tähelennu teinud disainerile.

Huawei GT 5
Huawei GT 5 Foto: Huawei

Allpool on sul võimalus anda hääl oma lemmikule moeloojale. Kõige rohkem hääli saanud moekunstnik võidab Huawei kella GT 5 ning Postimehe Digipaketi üheks aastaks.

Hääletus lõppeb 22. oktoobril kell 12 ja kõikide hääletajate vahel loosime välja kolm Postimehe kolmekuulist Digipaketti ja kolm Salonplusi kinkekotti. Postimees võtab võitjatega tema jäetud meiliaadressi kaudu ühendust.

Kuldnõela nominendid

Oksana Tandit

Kuldnõela nominent Oksana Tandit.
Kuldnõela nominent Oksana Tandit. Foto: Erlend Štaub / TFW

Žüriiliige Urmas Väljaots: «Oksana Tandit on omamoodi fenomen Eesti moeskeenel – tulnukana orbiidile lennanud 20 aastat tagasi, kui täiesti tundmatuna pani kinni 2004. aasta Supernoova moevõistluse. Oma energia, sära ja elujaatava hoiakuga on ta sellest ajast peale aktiivselt siinses moeelus figureerinud ja kinnistanud endale kindla koha. Tema moekeeles annab tooni filigraanne rätsepatöö. Pigem klassikaline ja minimalistlik, mille hulka puistatakse jõulisi ja isikupärasemaid detaile, leiab sealt puhtaid, elujaatavaid täistoone, ilmestamas muidu pigem musta-valge-halli stiilset gammat, sekka ruudumustreid ja tviidi. Naiselik ja jõuline.»

Arina Baranovskaja (Iris Janvier)

Kuldnõela nominent Iris Janvier – Arina Baranovskaja.
Kuldnõela nominent Iris Janvier – Arina Baranovskaja. Foto: TFW

Žüriiliige Urmas Väljaots: «Iris Janvier vallutas Eesti moetaeva tänu tuntud daamidest koosnevale lojaalsele fännklubile, kes kinnistasid brändi laiemas teadvuses tänu vabariigi aastapäeva presidendi vastuvõttudele. Tipphetkedel kandsid moemaja loomingut kätlustseremoonial lausa kümned neiud ja prouad ning vallutasid rühma kaupa kõige paremini riietunute edetabeleid. Iris Janvier on kindel valik, kui otsitakse ajatult stiilset ja šikki naistemoodi, nagu bränd ise end defineerib, kuid unustamata kandja naiselikkust.»

Tiina Talumees

Kuldnõela nominent Tiina Talumees.
Kuldnõela nominent Tiina Talumees. Foto: Kalev Lilleorg

Žüriiliige Kristina Herodes: «Tiina Talumees on naiselikkuse kõrgliiga meister, kelle kunsti armastatakse Eestis ja piiri taga. Kes mõistab unistuste keelt, julgeb olla piire ületavalt ilus, viimistleda iga idee viimase detailini, lubada endale luksust? Tiina Talumehe moemaja kuulub unikaalsete kantside hulka Euroopas, kes seda endale lubada julgevad ning kelle kandjad kaasa tulevad. Tiina Talumees mängib meisterlikult nii käsitöömahukas haute couture ehk kõrgmoe liigas kui kantavamas printide ja plisseeridega elavdatud prêt-à-porter ehk valmisriiete maailmas. Meister jääb meistriks. Tiina mudelite ideaalne istuvus, keha kuju kaunistavad proportsioonid ja iga mudeliga kaasas käiv lugu on teinud moeloojast Eesti moetaevas unikaalse legendi.»

Hõbenõela nominendid

Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard (Mania Grandiosa)

Hõbenõela nominent Mania Grandiosa.
Hõbenõela nominent Mania Grandiosa. Foto: Erlend Štaub / TFW

Žüriiliige Aldo Järvsoo: «Eelmise aasta kõige ägedam moe-performance oli Mania Grandiosa. Grandioosselt maailma pikimal moelaval (124 km!) jalutasid kümme kunstitegelast Tallinnast Pariisi külla, seljas magentaroosad kostüümid, mis siiani mul silme ees.» Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivardi irooniline mõtteplahvatus jättis Järvsoo sõnul Eesti moeajalukku unustamatu jälje.

Karl-Christoph Rebane

Hõbenõela nominent Karl-Christoph Rebane.
Hõbenõela nominent Karl-Christoph Rebane. Foto: Marta Vaarik

Žüriiliige Kristina Herodes: «Karl-Christoph Rebane raputas moeavalikkust oma erakordse tundlikkusega, mis oli ühenduses suurejoonelise loovuse ja hulljulge haavatavusega. Sellise unikaalse siirusega on raske võistelda, ta ei sobitu ühtegi skaalasse, olles lihtsalt Christoph, kes räägib oma lugu. Pole olemas rahvusvahelist areeni, kus Christoph oleks mõnel moekonkursil osalenud ja jäänud tähelepanuta – see pole nii unikaalse ande puhul lihtsalt võimalik. Karl-Christoph räägib oma armastavat, üleelusuurust, piiridest kammitsemata lugu ja kõnetab südameid.»

Johanna Paiste (Ärni Blum)

Hõbenõela nominent Ärni Blum.
Hõbenõela nominent Ärni Blum. Foto: Erlend Štaub / TFW

Žüriiliige Britta Ratas: «Johanna Paiste on teinud tohutu hüppe brändiga Ärni Blum ning paistnud silma kiire kasvu ja tervikliku lähenemisega kaubamärgi arendamisel. Algselt kootud mütsidele keskendunud disainer on nüüdseks loonud terve kollektsiooni rõivaid ja aksessuaare ning seda mitte ainult talviseks hooajaks, vaid aastaringseks kandmiseks. Sihikindlus, jätkusuutlik lähenemine materjalile ja tootmisprotsessile ning heale tarbija tunnetusele on toonud Johanna töö laiema publiku ette. On näha, et tööd on tehtud kire ja armastusega nii disaini kui materjali vastu. Igati tunnustust väärt tegutsemine.»

Loading...

Salonplusi kinkekotid

Esimene kinkekott

Foto: Salonplus

Joico komplekt: Moisture Recovery Holiday Duo ja Style and Finish Humidity Blocker

Rikkalikult toitev ja intensiivselt niisutavate toodete komplekt. Sisaldab turgutavat, juukseid sügavuti toitvat jojobaõli ning hooldab eriti kuivi, pakse ja karme juukseid täiusliku niisutusega, lukustades seejuures selle juustesse – nii on juuksed toidetud ja terve väljanägemisega kogu päeva.

Multifunktsionaalne kaitsesprei, mis annab juustele 24-tunnise niiskuskaitse, kuumakaitse kuni 232 °C kuumuse eest, eemaldab kahu ja staatilise elektri, lisab läiget ning annab soengule kerge hoiaku.

Teine kinkekott

Foto: Salonplus

Joico komplekt: Defy Damage Holiday Duo ja Heat Hero kuumakaitsesprei

Kinkekomplekt, mis aitab tõsta juuste loomulikku kaitsevõimet igapäevaste kahjustuste vastu ning muudab juuksed tugevamaks.

Joico Heat Hero kaitseb juukseid kuumtöötlemisel tekkivate kahjustuste eest ja silub lõhenenud juukseotsad. Kuumakaitsesprei pakub kaitset kuni 232 °C kuumuse eest, sulgeb juuksepinna ja silub seda, takistab kahu teket ja niiskusekadu ning hoiab soengu püsivana. Sisaldab Moringa seemne õli, mis on rikkalik antioksüdantide, A- ja E-vitamiinide, tsingi ja ränidioksiidi allikas (mis kõik on olulised tervete, tugevate ja kahjustustele vastupidavate juuste loomiseks), lisab juustele läiget ja pehmust.

Kolmas kinkekott

Foto: Salonplus

Oribe komplekt: Valley Of Flowers kinkekomplekt + Gold Lust Dry Heat Protection Spray ehk hooldav kuiv kuumakaitsesprei

Valley Of Flowers komplektis on parfüümvesi, niisutav dušigeel ja taastav kehakreem, mille lõhn ühendab Bulgaaria roosi, pojengiõite, sooja merevaigu ja puidu noodid, et luua tõeliselt lõhnav elamus.

Kaitske oma juukseid kuumtöötluse eest, samal ajal muutes need pehmeks ja kauniks. See mitmeotstarbeline kuiv pihustatav palsam parandab, toidab ja kaitseb kahjustatud juuksekiudusid, pakkudes kuumakaitset kuni 232 °C. Juuksed on kohe siidiselt pehmed ja kahuvaba viimistlusega.

Soeta Tallinn Fashion Weekile pilet SIIT ning Aldo Järvsoo laupäevasele moeetendusele pilet SIIT.

TFW ametlik meediapartner on Postimees Naine.

Foto: TFW
Tagasi üles