Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Internetist ilukirurgi leidnud noor naine suri pärast kuut operatsiooni

Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

24-aastane Viviane Lira Monte suri mitme operatsioonitüsistuse tõttu. Veebist leitud ilukirurg sooritas talle kaheksa tunni jooksul kuus erinevat lõikust, mis lõppesid väga traagiliselt. 

Viviane Lira Monte leidis Brasiilias Sobrali linnas tegutseva ilukirurgi internetist ja soovis teha korraga mitu erinevat esteetilist operatsiooni. 31. augustil oli päev, kui naisele tehti kuus operatsiooni korraga, sealhulgas rindade vähendamine, rasvaimu ja oma rasvaga kega kontuurimine. 

Paraku tekkis naisel operatsiooni käigus tõsine infektsioon. Monte viibis 22 päeva üliraskes seisundis intensiivravis, kuid kahjuks ei õnnestunud arstidel tema elu päästa ja naine suri 26. septembril südamepuudulikkusesse. 

Arstid suutsid ravida kopsuembooliat, eluohtlikku kopsuarteri ummistust, kuid ulatuslikku infektsiooni tema kõhus ei suudetud peatada ja naine suri südamepuudulikkusesse.

Tema abikaasa Renan Santiago ütles: «Tal olid operatsiooni tõttu infektsioonid ja põletikud. Ta oksendas verd, ta ei saanud hingata. Nägime teda vähehaaval suremas. See oli 22 päeva kannatust ilma heade uudisteta. Ta teadis, et ei tule sellest välja ja on suremas.» 

Abikaasa süüdistab oma naise surmas kirurgi. Tema sõnul pakkus arst naisele soodsamat hinda, kui nõustus kõik lõikused ühe päeva jooksul läbi tegema ning samuti soovis ta tasumist sularahas. 

Brasiilia politsei on algatanud ilukirurgi osas uurimise. Kohaliku meedia päringutele ei ole arst vastuseid andnud. 

Tagasi üles