Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

LIIGUTAV HETK Prints William ja Catherine toetavad vähiga võitlevat teismelist

Walesi printsess Catherine
Walesi printsess Catherine Foto: Adam Vaughan/EPA/Scanpix

Walesi printsess Catherine kohtus kolmapäeval 16-aastase lootustandva fotograafi Liz Hattoniga, kes võitleb oma haruldase ja agressiivse kasvajaga. Kate jagas pärast kohtumist ilusat südamlikku hetke ja tänas teismelist liigutaval moel. 

Yorkshire'is pärit Liz on seadnud endale väljakutse osaleda võimalikult paljudes fotograafiaga seotud väljakutsetes ja sai kutse Windsorisse tulevaselt kuningalt, prints Williamilt, isiklikult. Troonipärija sai Lizizt teada Londoni Air Ambulance Charity kaudu, mille patroon ta on.

William ja Catherine jagasid pärast kohtumist oma ametlikul Instagrami kontol kahte fotot, sealhulgas Hattoni perekonnaga tehtud grupipilti ja liigutavat fotot Catherine'ist 16-aastast teismelist kallistamas.

«Rõõm on täna Liziga Windsoris kohtuda. Ta on andekas noor fotograaf, kelle loovus ja jõud on meile mõlemale inspiratsiooniks. Aitäh, et jagasid meiega oma lugu,» seisis postituse ja foto pealdises, mille all olid Williami ja Catherine'i nimetähed. 

Hattoni sõnul olid Walesi prints ja printsess väga armsad, ehedad ja lahked inimesed ning ta on lõputult tänulik, et sai oma perega võimaluse nendega kohtuda.  

Liz sai desmoplastilise väikese ümarrakulise kasvaja vähidiagnoosi jaanuaris – samal kuul lubati Catherine kõhuoperatsioonile, mis viis tema vähidiagnoosi. Desmoplastiline väike ümarrakuline kasvaja on väga haruldane vähiliik, mis moodustub keha sidekoes.

Septembris jagas printsess Catherine rõõmsat uudist, et tema vähiravi on edukalt lõppenud. Ta ütles: «See aeg on ennekõike tuletanud mulle ja Williamile meelde, et mõtiskleksime ja oleme tänulikud nende lihtsate, kuid oluliste asjade eest elus, mida nii paljud meist sageli enesestmõistetavana peavad. Lihtsalt armastada ja olla armastatud.»

Tagasi üles