Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kuningas Charles avaldas, millised nägid välja tema ema viimased elupäevad (3)

Copy
Kuningas Charles III Buckinghami palee rõdul.
Kuningas Charles III Buckinghami palee rõdul. Foto: Shutterstock

Kuningas Charles III mõtiskles oma ema, kuninganna Elizabeth II surma üle ja Šotimaa erilise tähtsuse üle nende perekonnas. Kuninganna Elizabeth II oli oma viimased elupäevad hoolikalt ette planeerinud.

Kaks aastat pärast kuninganna surma avas kuningas Charles III südame, rääkides ema otsusest veeta oma viimased päevad Balmorali kodus.

«Šotimaal on alati olnud eriline koht minu pere ja isiklikult minu enda südames,» ütles Charles, kes 30. septembril Šoti parlamendi istungjärku avades kandis kilti. «Mu ema hindas väga kõrgelt aega, mida ta veetis Balmoralis. Just seal, talle kõige kallimas paigas, otsustas ta veeta oma viimased päevad.»

Tõepoolest, koht, kus kuninganna veetis oma viimased päevad, oli tema jaoks alati tähtis olnud, nagu on varem maininud ka tema tütar, printsess Anne.

«Me püüdsime teda veenda, et see, kus ta viimased päevad veedab, ei peaks otsustusprotsessis määravaks saama,» ütles Anne 2023. aasta BBC dokumentaalfilmis «Elizabeth: Nähtamatu kuninganna». «Ma loodan, et ta lõpuks tundis, et see oli õige otsus, sest ma usun, et meil õnnestus veenmisel kaasa aidata.»

Allikas: E! Online.

Tagasi üles