Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Prints Harry paljastas asja, millest tema ema poleks iial loobunud

Copy
Prints Harry
Prints Harry Foto: Scanpix/AFP

New Yorki külastav prints Harry kiitis heategevustööd, mida tema ema Angolas algatada aitas, ja ütles, et tema lahkunud ema sooviks, et nad viiksid selle konkreetse töö lõpule.

Harry rääkis esmaspäeval New Yorgis toimunud The Halo Trusti jaoks toimunud üritusel, mis oli tema lahkunud ema, Walesi printsess Diana toetatud maamiinide puhastamise heategevusorganisatsioon.

Lahkunud printsess kõndis 1997. aastal Angolas riigi kodusõja ajal läbi puhastatud miinivälja. Samal aastal pärast tema surma allkirjastati Ottawas jalaväemiinide keelustamise leping.

Printsess Diana 1997. aastal miiniväljal kõndimas.
Printsess Diana 1997. aastal miiniväljal kõndimas. Foto: John Stillwell / AP / Scanpix

Harry kõndis tema jälgedes uuesti 2019. aastal, kui Angola valitsus teatas suurest investeeringust miinide puhastamisse — töösse, mida prints kõnealusel üritusel oma kõnes kiitis.

«The Halo Trusti töö Angolas tähendas mu emale väga palju,» ütles ta. «Tema pärandi jätkamine on vastutus, mida ma võtan tõsiselt. Ma arvan, et me kõik teame, kui väga ta sooviks, et me selle konkreetse töö lõpule viiksime.»

The Halo Trusti andmetel võis Angolas miinide tõttu kohutavaid vigastusi saada kuni 88 000 inimest — seda nii kodusõja ajal kui ka pärast seda.

Printsess Diana hukkus 1997. aastal Pariisis toimunud autoõnnetuses.

Tagasi üles