Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

TÕSINE EHMATUS Taani kuninganna Margrethe sattus haiglasse

Copy
Margrethe II
Margrethe II Foto: Shutterstock

Troonist loobunud Taani kuninganna Margrethe on ajalehe Aftonbladet andmetel sattunud haiglasse. Margrethe toimetati Rigshospitaleti haiglasse kolmapäeva õhtul aset leidnud õnnetu kukkumise tagajärel.

Kuninganna Margrethe viidi eile õhtul Rigshospitaleti haiglasse pärast kukkumist Fredensborgi lossis. Kuninganna tunneb end olukorda arvestades hästi, kuid on haiglas jälgimise all, teatas kuningakoda.

Taani kuningakoda ei ole rohkem teavet kuninganna seisundi kohta andnud. Kuninganna pidi homme külastama Aarhusi ülikooli, kuid külastus on tühistatud.

Troonist loobumine

Margrethe teatas oma uusaastakõnes suure üllatusena, et loobub võimust. Ta andis võimu üle oma pojale Frederikile 14. jaanuaril. Samal päeval möödus 52 aastat sellest, kui Margrethe ise Taanis võimule tuli.

Margrethe sõnul tehti otsus pärast eelmise aasta seljaoperatsiooni. «Olen otsustanud, et nüüd on õige aeg. Aeg möödub ja haigused lisanduvad. Enam ei saa hakkama nii nagu varem,» ütles Margrethe oma kõnes.

Seega valitseb Taanit nüüd kuningas Frederik koos oma abikaasa, kuninganna Maryga. Nende vanim poeg Christian on Taani troonipärija.

Tagasi üles