Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Tunned, et kallimast on saanud lihtsalt korterinaaber? Nii saate särtsu suhtesse tagasi tuua

Copy
Foto: Shutterstock

Kui elad kallimaga koos, võid aeg-ajalt tunda, et olete pigem korterikaaslased kui romantilised partnerid. Võib juhtuda, et teie sõnumid keskenduvad peamiselt praktilistele asjadele nagu poenimekiri, ja kohtingud asenduvad märkamatult maitseaineriiuli korrastamisega. Armastate teineteist endiselt, kuid kõik tundub rutiinne. Tere tulemast toakaaslase faasi.

Mis on toakaaslase faas? Nagu psühholoog ja suhteekspert Ieva Kubiliute selgitab, viitab see olukorrale, kus partnerid käituvad rohkem toanaabrite kui romantiliste kaaslastena. «Suhte algne kirg väheneb ja suhtlus muutub praktilisemaks, vähem südamlikuks,» selgitab Kubiliute. «Kallimad jagavad vastutust ja eluruume, tundes samas emotsionaalset kaugust, justkui oleks romantiline side asendunud pragmaatilise partnerlusega.»

Miks see faas tekib? Ieva sõnul on see sageli tingitud igapäevastest pingetest ja rutiinidest, mis varjutavad suhte algse põnevuse. Töö, rahaprobleemid ja lapsevanemlus lükkavad emotsionaalse ja füüsilise läheduse tagaplaanile.

Kuidas sellest faasist välja tulla? Suhteterapeut Nicola Foster soovitab, et väljapääs ei ole ilmtingimata rohkem seksi, vaid pigem üksteise imetlemine, komplimentide tegemine ja koos aja veetmine. Oluline on taastada avatud ja aus suhtlus. Regulaarne arutelu oma tunnetest, vajadustest ja ootustest aitab kaotatud intiimsust uuesti üles leida.

Toakaaslase faasist väljatulek nõuab aega ja teadlikku pingutust, kuid pideva töö ja emotsionaalse sideme väärtustamise abil on võimalik taasavastada armastus ja kirg, mis teid algselt kokku tõi, kirjutab Metro.

Tagasi üles