Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Prints George seisab vähem kui aasta pärast silmitsi range kuningliku reegliga, mis eraldab ta oma õest ja isast

Copy
Walesi prints George, prints William, prints Louis, printsess Charlotte ja printsess Catherine juunis 2024.
Walesi prints George, prints William, prints Louis, printsess Charlotte ja printsess Catherine juunis 2024. Foto: Albert Nieboer / picture alliance / Royal Press Europe

Briti kuningakoja lapsed, prints George ja printsess Charlotte, seisavad silmitsi suure muutusega oma elus, mis leiab aset vähem kui aasta pärast, kui prints George saab 12-aastaseks. See muutus tuleneb vanast kuninglikust reeglist, mille eesmärk on kaitsta troonipärijat ning tagada järeltuleva põlvkonna turvalisus.

See ebatavaline, kuid üpriski loogiline reegel, mille järgi ei saa prints George pärast 12. sünnipäeva enam koos oma isa ja õega reisida, on tuttav ka prints Williamile. William pidi samuti selle reegli tõttu pärast oma 12. sünnipäeva hakkama eraldi reisima. Reegli peamine eesmärk on vältida kriitilisi olukordi, mis võiksid ohustada troonipärimist. Näiteks, kui kõik reisiksid koos ja selle reisi ajal juhtuks midagi, siis see ohustaks otsest troonipärimist.

Tuletame meelde, et prints William on pärast kuningas Charlesi troonipärimisjärjekorras järgmine, samas kui prints George on kolmas ja printsess Charlotte neljas.

Tagasi üles