Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

POLEKS ARVANUD Angelina Jolie paljastas, miks teda sõjafilmide poole tõmbab

Copy
Angelina Jolie
Angelina Jolie Foto: Shutterstock

Angelina Jolie tunneb tõmmet sõjafilmide poole, kuna need toovad esile inimliku olemuse äärmused.

49-aastase näitleja kõige uuem lavastatud film, «Without Blood», toimub määratlemata sõja ajal. Angelina selgitas, et tema humanitaartöö on näidanud, kuidas sõda paljastab inimolemuse äärmused.

Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil ajakirjale Variety antud intervjuus ütles Angelina: «Ma arvan, et konfliktid toovad meis välja nii meie halvima käitumise üksteise vastu kui ka sageli meie parima, eriti nende puhul, kes sellele vastu astuvad või sellest kõrgemale tõusevad.»

«Kunstnikena tegeleme sageli inimliku olemuse uurimisega. Need äärmused inimlikus käitumises on see, mida me tihti püüame mõista ja mis meid ka ligi tõmbavad.»

«Olles palju reisinud ja humanitaartööd teinud, olen ikka ja jälle küsinud, miks ja kuidas sellised olukorrad tekivad,» lisas Jolie.

Jolie filmis mängivad peaosi Salma Hayek ja Demian Bechir, kes kehastavad tegelasi nimega Nina ja Tito. Hayek tunnistas, et tal oli alguses raske rolli vastu võtta, kuna tema tegelaskuju on vägagi traumeeritud.

58-aastane näitleja ütles: «Ma kartsin seda rolli mängida. Ma ei tahtnud kohe nõustuda, sest minu tegelaskuju kannatab niivõrd palju – ma pidin kogu filmimise aja selles valus viibima.»

«Sa ei saa seda valu endast välja lasta. Pead seda hoidma – hoidma, hoidma tundide, päevade ja nädalate kaupa. See oli hirmutav ja ma ei tahtnud seda teha.»

Hayek jätkas: «Mida rohkem me sellest rääkisime, seda rohkem hakkasin ma selles tegelaskujus nägema enda ja mulle lähedaste inimeste traumasid, kuigi alguses tundus ta mulle nii võõras ja ma ei tahtnud sellesse maailma minna.»

«Hakkasin mõtisklema: «Mida sa mõtled, et sa ei taha sinna minna? Sa oled seal alati olnud.» Ma taipasin, kuidas see tegelane sarnaneb nii paljude naistega, isegi kui nad ei ela sõjajärgses maailmas. Me kõik oleme mingil viisil kõrvale heidetud, nähtamatuks tehtud või väärkoheldud.»

Allikas: Daily Star

Tagasi üles