Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

«Nad ei märganud sümptomeid!» 3-aastane tüdruk suri kõigest mõni tund pärast haiglasse saabumist

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Kolmeaastane tüdruk suri vaid mõni tund pärast erakorralise meditsiini osakonda minekut, kuna arstid ei tundnud väidetavalt tema haiguse sümptomeid ära.

Kolmeaastane Zadie Ajetunmobi viidi 2022. aasta novembris kõrge palavikuga kiiresti Chelmsfordi Broomfieldi haiglasse Essexis. Laps suri kümme tundi hiljem südame seiskumise tagajärjel.

Leinav perekond väidab nüüd, et arstid ei märganud, et tal oli sepsis. Vanemad Theo ja Rhiannon ütlevad, et said kaks kuud hiljem lahangu tulemused teada. Samuti väidavad nad, et nende tütre surma oleks saanud vältida, kui Zadie oleks saanud erakorralise meditsiini osakonnas õige ravi, vahendab The Sun.

«Ta oli jõudsalt arenev ja terve laps,» ütles Zadie isa. «Sepsisest ei olnud mingit juttu, meile jäi juhtunu arusaamatuks ja püüdsime välja selgitada, mis juhtus.»

Nüüd käsitletakse kohtumeditsiinilisel uurimisel Zadie ravi ja haigla sepsise käsitlemise poliitikaid. Algul diagnoosis väljaspool tööaega töötav perearst tal tonsilliidi ehk kroonilise kurgumandlite põletiku ja saatis ta antibiootikumidega koju.

Kuid vaid kolm päeva hiljem viis Zadie ema ta tagasi erakorralise meditsiini osakonda, kuna tüdruku palavik tõusis endiselt.

«Me ei unusta kunagi oma tütre ilusat naeratust ja rõõmsat iseloomu. Loodame, et ta puhkab igaveses valguses, samal ajal kui meie hoiame tema mälestust sügaval oma südames,» ütlesid vanemad tütre mälestuseks.

Kesk- ja Lõuna-Essexi NHS Foundation Trusti õendus- ja kvaliteedijuht Diane Sarkar ütles, et pärast juhtunut võeti paremate raviprotsesside tagamiseks uusi meetmeid.

Tagasi üles