Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Käsitsi kirjutatud kiri andis mehele teada, mida kasutütar temast arvab

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Üks mees Albuquerque'ist New Mexicost jagas Redditis lugu kirjast, mille ta leidis pärast hooldusõiguse vaidlust. Oma postituses jagas Elliott keerulist ja emotsionaalset teekonda, mis viis teda tütre päeviku avastamiseni. Kui tütar oli kaheaastane, sai Elliott teada, et ta pole tüdruku bioloogiline isa.

Elliott lahutas lapse emast, kuid otsustas jääda tütre ellu, sest bioloogiline isa, kes väidetavalt viibis vanglas ja kelle teised lapsed oli lastekaitse ära võtnud, ei soovinud lapse elus osaleda.

«Tüdruku ema tegi ainukest asja, mida ta oskas – püüdis meie suhet hävitada,» rääkis Elliott Newsweekile. «Mu tütar ütles, et ema tõmbas ta öösel voodist välja ja teatas, et ma pole tema päris isa. Siis näitas talle mu sõnumeid kontekstist välja rebituna ja püüdis veenda, et ma tahan ta temalt ära võtta,» rääkis ta.

Elliott pöördus kohtusse ja sai esialgu 50-protsendilise hooldusõiguse. Kuid aja jooksul, kui ema käitumine halvenes, saavutas Elliott enamiku hooldusõigusest, muutudes tütre jaoks kõige stabiilsemaks ja usaldusväärsemaks inimeseks.

«Olen palju ohverdanud, et mu tütrel oleks stabiilne ja õnnelik lapsepõlv, ja võidelnud tema eest korduvalt, nii kohtus kui ka väljaspool seda,» kirjutas ta Redditis.

Elliott ütles Newsweekile, et praeguseks on tema ja tütre suhe parem kui kunagi varem. Ta jagab emaga endiselt 50 protsenti hooldusõigusest, kuid ema on nõustunud andma Elliottile rohkem aega ilma kohtusse minemata. «Me saame nüüd hästi läbi,» lisas ta.

«Ma ei räägi bioloogilisest isadusest kuigi palju, sest see pole minu jaoks eriti oluline. Kui ma seda harva mainin, ütlevad inimesed tavaliselt, kui õnnelik mu tütar on, et ma olen tal olemas,» sõnas Elliott.

«Pean neid alati korrigeerima ja ütlema: «Kui te tunneksite mu tütart, saaksite aru, et mina olen see, kellel on vedanud.» Ja see on tõsi, sest ta on kõige hämmastavam inimene, keda ma tean. Tal on rohkem kaastunnet ja empaatiat kui kellelgi teisel, keda olen kohanud.»

Ebatavaline pereolukord tegi isale muret, mistõttu ta otsis lapsepsühholoogilt nõu, kuidas bioloogilisest taustast tervislikult rääkida, kuid tütre reaktsioon jäi tagasihoidlikuks.

«Ta keeldus avanemast ja rääkimast. Pärast umbes kümmet tulemusteta seanssi jõudis nõustaja järeldusele, et ta tahtis vaid kindlust, et ma ei lahku,» rääkis Elliott.

Vahetult enne nõustamissessioonide lõppu soovitas psühholoog tütrel hakata päevikut pidama – ja just sellest märkmikust leidis Elliott kirja, mis tõi talle pisarad silma.

Ta jagas kirja sisu oma Redditi postituses: «Minu kõrval istub mu kõige kallim inimene. Tema nimi on issi. Tal on parim iseloom. Ta on parim isa, keda ma võiksin endale terves maailmas soovida. Kui saaksin valida isa, valiksin selle, kes mul praegu on.»

«Kirja lugemine oli isana väga emotsionaalne kogemus,» ütles Elliott.

«Olin kuid mõelnud, mis nende ilusate siniste silmade taga toimub. Muretsesin, kas ta on segaduses, kas ta kannatab? Kas tal on kõik korras?» küsis ta.

Kiri andis Elliottile kindluse, et tema on tütre jaoks päris isa.

Tagasi üles