Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Need neli iseloomuomadust näitavad, et tegu on nutika inimesega

Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Inimene kujuneb elu jooksul isiksuseks, heites mõned asjad kõrvale ja sisendades paremaid oskusi. Eksperdid on tuvastanud viis iseloomuomadust, mis eristavad tarku inimesi mitte nii nutikatest.

Mis on need iseloomuomadused, mis inimeste arukuse esile toob?

1. Oskus tunnistada oma vigu. Arukad inimesed ei suuda mitte ainult oma viga näha, vaid ka sellest väärtuslikke kogemusi ammutada. 

2. Oskus mitte tülitseda pisiasjade üle. Nad ei sekku vaidlusesse mõne igapäevaste asjade pärast – see neid lihtsalt ei huvita. Viimseni jäävad nad endale kindlaks vaid fundamentaalsetes ja nende jaoks üliolulistes asjades, põhinedes ainult tõestatud faktidega.

3. Tagasihoidlikkus. Geniaalsed inimesed ei pretendeeri enamasti tähelepanu keskpunkti ega soovi oma intelligentsust rõhutada või esile tuua. Psühholoogid märgivad, et tarkadel inimestel on sageli madal enesehinnang.

4. Laiskus. See väljendub füüsilises töös. Kuid nad on alati valmis igas olukorras vaimselt töötama, selgitavad eksperdid.

Psühholoogid usuvad, et on veel üks huvitav punkt. Statistika kohaselt saavad geeniused kõige sagedamini esmasündinutest.

Tagasi üles