Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

OLED VALMIS? Tallinn Fashion Weeki mahukas programm toob publikuni Eesti disaini paremiku

Copy
Juba oktoobris vallutab Tallinna TFW.
Juba oktoobris vallutab Tallinna TFW. Foto: Erlend Štaub / TFW

Eesti moe oodatuim sündmus Tallinn Fashion Week toob sügisel publiku ette Eesti moeparemiku kõige uuemad kodumaised kollektsioonid, toimudes 22.–25. oktoobril Kultuurikatlas. Traditsiooniliselt antakse sügisese moenädala raames üle kõige olulisemad moeauhinnad Kuldnõel ja Hõbenõel.

Teisipäeval, 22. oktoobril kroonitakse Kuldnõela galal Eesti moedisaini ihaldatuima auhinnaga Kuldnõel viimasel viiel aastal silma paistnud moelooja ning Hõbenõelaga avaldatakse tunnustust viimase aasta jooksul tähelennu teinud disainerile.

Sügisene Tallinn Fashion Week on Eesti suurim moesündmus, kus peale Kuldnõela ja Hõbenõela gala saab 5 päeva jooksul nautida parimate kodumaiste disainerte autorikollektsioonide esmaesitlusi. Sügisene programm tuleb sel korral tavapärasest pisut erinev, tuues Kuldnõela gala eel Ketlin Bachmanni ja Riina Põldroosi näituse avamise, aga ka TFW loovjuhi ja disaineri Aldo Järvsoo 30. tegutsemisaastat tähistava moeetenduse. Programmi on lisandunud ka värskeid andekaid disainereid, kes pole varem Tallinna moenädalal osalenud, nagu näiteks Hertta, Sibille Maask, Katta II Grüner, aga ka orgaanilist disaini loov Mai Niemi Soomest.

Rõõm on moelaval tervitada disainereid, kes Eestis juba mõnda aega toimetanud, aga pole ammu etendusi korraldanud, või moeloojaid, kes korduvalt Kuldnõelale nomineeritud, aga ka disainereid, kes aastaid järjestikku nii kevadisel kui sügisesel Tallinn Fashion Weekil aktiivselt osalenud ja ikka oma loominguga üllatada oskavad.

Tänavused Kuldnõela nominendid on Oksana Tandit, Arina Baranovskaja (Iris Janvier), Tiina Talumees.

Hõbenõela nominendid on Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard (Mania Grandiosa), Karl-Christoph Rebane, Johanna Paiste (Ärni Blum).

Tallinn Fashion Weeki programm tuleb põnev.
Tallinn Fashion Weeki programm tuleb põnev. Foto: TFW

Kuldnõela ja Hõbenõela kollektsioonid jõuavad lavale 22.–25. oktoobril Kultuurikatlas toimuva sügisese Tallinn Fashion Weeki raames 22. oktoobril toimuval Kuldnõela galal. 

TFW ametlik meediapartner on Postimees Naine.

Tagasi üles