Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Reisimine ja uni

Copy
Foto: Pexels

Reisimine on üks elu nauditavamaid kogemusi. Kui valmistutakse reisiks teise riiki, linna või loodusesse, planeerivad paljud inimesed suure entusiasmiga, mida nad teevad, mida näevad ja kuidas lõõgastuvad. Kuid kõik need plaanid võivad muutuda, kui ei mõelda mugava ja kvaliteetse une tähtsusele. Halb uni reisi ajal toob paratamatult kaasa halva tuju, ebameeldivad kehavalud ja väsimuse. Kuidas tagada, et ma saaksin võõras voodis, telgis või autos mugavalt ja mõnusalt magada? Oluline on valmistuda ette ja lisada teatud hädavajalikud magamisvahendid oma kaasa võetavate asjade nimekirja. Magamise kõik osad on olulised: mugavad madratsid, head voodipesu ja üldine keskkond.

Kuidas parandada oma une kvaliteeti reisil olles?

Paljude inimeste jaoks tunduvad reisimine ja hea uni kokkusobimatuna. Ainuüksi mõte hotellivoodist või telgis magamisest paneb teid muretsema, et te ei saa kogu reisi jooksul hästi magada ja kvaliteetselt puhata. Ja see on mõistetav, sest igaühe uni on väga individuaalne. Isegi hea kvaliteediga madratsid, kui need on liiga kõvad või pehmed, kõrge padi või isegi ebatavaline tekikangas oluliselt häirida teie und reisi ajal, mis toob kaasa palju muresid. Halb uni võib põhjustada energiapuudust, unisust, ärrituvust ja uute kohtade, tegevuste või lihtsalt kauaoodatud puhkuse nautimise kaotust. Kuid kõike seda saab vältida. Kui saate seda endale lubada, võib abiks olla ergonoomiline kattemadrats ja oma padi. Olenemata sellest, kas magate hotellis, kämpingus, telgis või oma autos, on soovitatav neid esemeid arvesse võtta, et saaksite nautida rahulikku ja lõõgastavat und.

Madratsid ja kattemadratsid reisimiseks

Hotellides ei ole madratsid alati mugavad ja telkides on magamispind sageli kõva. Kompaktne, kergesti transporditav kattemadrats, mis vastab individuaalsetele unevajadustele, võib oluliselt parandada teie une kvaliteeti reisil olles. Reisil olles aitab kattemadrats teil saada hea une väga erinevates kohtades - olgu see siis kämpingus, matkaautos või hotellitoas. Madratsi lisamine oma reisitarvikute nimekirja annab teile järgmised eelised kvaliteetse une tagamiseks:

- Mugavus. Ennekõike on kattemadrats loodud nii, et see kohandub keha igale kõverusele ja tagab täiesti mugava ööune. Seetõttu aitab kattemadrats koos pakitud või polsterdatud magamisalusega sõltuvalt teie magamisvajadustest vältida probleeme, mis tulenevad liiga pehmest hotellivoodi madratsist või liiga kõvast, ebatasasest telgipõrandast.

- Nii loote meeldiva mikrokliima. Kvaliteetne kattemadrats on just see, mida te vajate, et reisil oleks mugav ja meeldiv uni. Kvaliteetsetest materjalidest valmistatud madratsid aitavad reguleerida kehatemperatuuri - hoiavad teid soojana külmemates keskkondades ja jahedana kuumemates. Neil põhjustel on kattemadrats väga kasulik magamiskaaslane reisil igal aastaajal.

- Ennetage allergiat. Kattemadrats ja mdrats on väga hea valik, kuna see on hügieeniline barjäär. See on eriti oluline, kui tegemist on telgi põrandal magamisega, sest madratsid võib toimida barjäärina teie ja maapinnal olevate allergeenide vahel. Ükskõik, kas see on tolm, rohi või õietolm, mis põhjustab ninakinnisust, madrats (kattemadrats) kaitseb teid kõigi allergiliste reaktsioonide eest ja võimaldab teil tähtede all rahulikult magada.

Pakkige oma voodipesu

Reisil tekkivaid unehäireid ei põhjusta mitte ainult ebamugav madratsid või voodid, vaid ka voodipesu. Hotelli või muusse majutusasutusse saabudes ei ole harvad juhud, kui avastate, et teie ette valmistatud voodipesu ei vasta teie unevajadustele - kangas tundub keha vastu ebamugav, see on ärritav, tüütu ja esineb probleeme ülekuumenemise või külmetamisega. Seetõttu on hea mõte reisi planeerimisel ja võimalusel meeles pidada, et pakid oma voodipesu kaasa. Millised voodipesu peaksin reisile kaasa võtma, et tagada hea uni?

- Padjapüür. Olenemata sellest, kas reisite lennukiga või autoga, ei võta padjapüür ei võta palju ruumi ja parandab oluliselt teie une kvaliteeti, olenemata sellest, kus te viibite. Oluline on mõista, et isegi puhta välimusega voodipesu võib sisaldada mustust, surnud naharakke ja baktereid, mis on halb nii teie nahale kui ka unele. Oma padjapüüri kasutamine tagab maksimaalse unehügieeni ning kaitseb teid mustuse ja mikroobide eest.

- Tekikott. Hubase une tagamiseks nagu kodus, reisige koos tekikotiga. Tekikott kaitseb teie magamist igasuguste allergeenide ja mustuse eest, mida hotelli tekikotid võivad peita.

- Padi. Kui teil on erilised magamisvajadused või olete temperatuuri kõikumise suhtes tundlik, on soovitatav reisida koos oma tekiga. Tekk, mis ei lase teil ülekuumeneda ega külmetada, on just see, mida vajate, et saada võõras kohas hea uni.

Foto: Pexels

Ära jäta oma patja maha

Õige padi on üks võtmetegureid hea une ja puhkuse tagamiseks. Seepärast ei suuda paljud inimesed ette kujutada reisimist ilma padjata, mis pakub neile vajalikku tuge. Nii et olenemata sellest, kas reisite luksushotelli või kaugesse metsamajja, saate palju paremini magada, kui reisite koos padjaga.

- Vältige kehavalusid ja allergiat. Igaühe unevajadused on erinevad, seega pole üllatav, et hotellis või muus majutusasutuses olev padi ei pruugi vastata teie individuaalsetele unevajadustele. Kui magate padjal, mis ei sobi teie puhkamiseks, ärkate sageli puhkamata üles kaela-, õla- ja seljavaludega. Seda kõike saab vältida, kui veendute, et teil on mugav ja õige toega padi, mis tagab teile tervisliku ja mugava une. Teine põhjus, miks reisida oma padjaga, on hügieen. Mõelge, et sajad inimesed on puhanud hotelli padjal ja et isegi näiliselt puhas padi võib sisaldada palju baktereid, mis mõjutavad unekvaliteeti negatiivselt.

- Te lõõgastute ja teil on rohkem energiat. Kui teil on oma padi, on palju lihtsam uinuda ja nautida lõõgastavat und kui magada kellegi teise padja peal, mis võib olla liiga pehme, kõva, kõrge või madal. Häirimatu ja mugav uni oma padjal aitab teil alustada päeva kosutuna ja energiliselt reisil ees ootavateks seiklusteks.

Hea une saamine reisil - täitsa võimalik

Kui hea kvaliteediga uni reisidel on seni tundunud võimatu, siis järgmised uneomadused aitavad seda muuta. Kõige tähtsam on enne reisi mõelda oma magamismugavuste ja vajaduste üle, et saaksite hõlpsasti otsustada, mis on kõige olulisem - madratsid, tekid, voodipesu või padjad. Pidage meeles, et see kõik on selleks, et teil oleks ka kodust eemal olles mõnus ja hubane.

Copy
Tagasi üles