Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

GALERII Vaata, milline näeb välja Iris Janvieri moemaja värske sügistalvine kollektsioon

Copy
Iris Janvieri 2024/25 sügistalve kollektsioon.
Iris Janvieri 2024/25 sügistalve kollektsioon. Foto: Iris Janvier

Iris Janvieri moemaja 2024/25 sügistalvise hooaja kollektsioon on omamoodi meistriklass väljapeetud elegantsusest ja ajatutest detailidest, millel on tunda nüüdisaja kunsti tugevat mõju.

Inspireerituna looduse rahulikust ilust, modernistlike teoste geomeetrilisest täpsusest ja klassikalise rätsepatöö tagasihoidlikust graatsiast, sulandub iga detail sujuvalt ühtlase vormi, funktsiooni ja kunstilise väljenduse vahele.

Kollektsioon on nii funktsionaalne kui loominguline, pakkudes viimistletud käsitlust igapäevasest luksusest, kus kunst kohtub moega. Terav, jõuline ja vaevatult šikk – see kehastab naiselikkust, intelligentsi tugevust.

Iris Janvieri sügiskollektsiooni muusa on näitleja Mari Abel, kelle karismaatilisus ja julgus sobib nagu valatult kirjeldamaks sügistalvist kollektsiooni.

Iris Janvier 2024/25 kollektsioonil on rõhk väljendusrikastel ülerõivastel, mis peegeldavad modernistliku skulptuuri julgeid ja abstraktseid vorme. Neid täiendavad ajatute rätseplõigete põhjal loodud kostüümid ning elegantsed õhtu- ja kokteilikleidid.

Sume, maalähedane värvigamma ja luksuslikud tekstuurid toovad esile üldise rahutunde. Oliivi, tumepunase ning kreemjate aktsentidega tutvustatakse kergemat, kuid samavõrd mõjuvat energiat.

Laitmatu meisterlikkus lõigete loomises rõhutab taas nende pühendumust kvaliteedile ja kestvale stiilile. Julged lõiked, puhtad jooned ja ainulaadsed mustrid loovad efekti, kuid üldine esteetika jääb kergeks ja tänapäevaseks.

Moemaja on pühendunud oma keskkonnamõju vähendamisele. Lähenemine on luua hoolikalt kureeritud, hooajatuid kollektsioone, kasutades ainult kvaliteetseid materjale ja meisterlikkust, mis peavad ajale vastu.

Lisaks edendab moemaja oma pühendumust jätkusuutlikkusele, annetades ateljees ülejäänud materjalid moevaldkonna üliõpilastele ja teemakohastele organisatsioonidele. Kooskõlas teadliku tootmise väärtustega teevad nad koostööd valitud silmapaistvate Euroopa kangaste tootjatega, kes jagavad moemaja pühendumust kvaliteedile ja jätkusuutlikkusele.

Just pühendumus, käekiri ja eesmärk on viinud Iris Janvieri moemaja kõrgele ja tänavu on Iris Janvier üks Kuldnõela nominentidest.

Tagasi üles