Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HEAD UUDISED Kuningas Charlesi tervise kohta anti värske ülevaade

Copy
Ühendkuningriigi monarh Charles III.
Ühendkuningriigi monarh Charles III. Foto: Pool / i-Images via ZUMA Press / Scanpix

Suurbritannia kuningal Charles III-l diagnoositi selle aasta alguses vähk. Hiljem on tema terviseseisundi kohta vähe värskendusi olnud, kuigi avalikkus ootab neid pikisilmi. 

75-aastasel monarhil diagnoositi veebruaris raske haigus ja ta on käinud iganädalasel ravil. Algul võttis ta kuninglike kohustuste täitmisest puhkuse, et taastumisele keskenduda, kuid mõnda aega hiljem naasis ta täieliku töögraafiku juurde.

Nüüd andis siseringi allikas värskenduse kuninga tervislikust seisukorrast ja selle järgi on põhjust rõõmustamiseks. 

Anonüümseks jääda soovinud allikas jagas mitteametlikku värskendust ja kommenteeris kuninga käekäiku MailOnline'ile nii: «Tervis peab jääma prioriteediks number üks ja kuningas liigub väga positiivsel rajal.»

Selle nädala alguses andis kuninganna Camilla oma abikaasa tervise kohta aimu, kui külastas uut Dysoni vähikeskust. Ta kohtus keskuse patsientide, töötajate ja toetajatega. Kohtumisel Suzy Mooniga, kes uuris kuninga heaolu kohta, ütles kuninganna lühidalt: «Tal läheb väga hästi.»

Märtsis paljastas Walesi printsess Catherine, et tal on diagnoositud vähk ja ta saab kõhuoperatsiooni järgselt keemiaravi. Tema on siiani avalikest kohustustest taandunud ja on üles astunud vaid paaril avalikul sündmusel. 

Tagasi üles