Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

HEA TEADA Kehakeeleekspert: just niimoodi saad aru, et inimene valetab (2)

Copy
Foto: Shutterstock

Kehakeeleekspert on välja toonud žesti, mis paljastab, et sa ei meeldi kellelegi või nad ei usu su juttu. Kui sa ise seda teed, võib see viidata ka enesekindluse puudumisele.

Paljud meist arvavad, et suudame oma tundeid edukalt varjata – näiteks valetades enda või teiste tunnete kaitseks. Ometi on olemas peened vihjed, mis võivad meid reeta.

TikTokis jagas oma 512 000 jälgijaga nippe kehakeeleekspert Adrianne Carter. Ta küsis: «Kas tead, mida see tähendab?» ja hõõrus käega oma nina, justkui püüdes sealt midagi maha nühkida.

«Nina hõõrumine sageli viitab sellele, et kellelegi ei meeldi kuuldu või nad ei nõustu sellega, mida räägitakse.» Kui keegi hõõrub nina enda jutu ajal näitab see, et inimene ei ole kindel selles, mida ta just ütles.

@adriannebodylanguage What do you think? #bodylanguage #bodylanguageexpert #fyp #bodylanguagetips ♬ original sound - Body Language Expert

Videot vaadanud inimesed olid huvitatud, kuid mõned pakkusid alternatiivseid seletusi:

«Minul tähendab see lihtsalt, et mu nina sügeleb.»

«Teen seda, kui tunnen end tööl närviliselt.»

Mõned aga nõustusid Adriannega:

«Mu vend hõõrub nina, kui ta valetab. Ta ise ei märka seda, aga mina saan sellest kohe aru.»

«Ma teen seda siis, kui keegi liiga palju räägib.»

«Hõõrun nina, kui ma ei taha kellegagi rääkida.»

Nina hõõrumine pole ainus kehakeele märguanne, mis viitab valetamisele või rahulolematusele.

Endine turvaekspert Scott Taylor on jaganud kolme märki, mis vihjavad valetamisele. Üle 30 aastase kogemusega Taylor on töötanud ka FBIs ja Guantanamo Bays ülekuulajana.

Tema sõnul viitavad valetamisele mitme märgi kombinatsioon: kiire silmade liikumine ja pilgutamine, huulte lakkumine ja raske neelamine ning raskused rääkimisel, vahendab Express.

Tagasi üles